Sterke stijging online zelfhulpcursussen door corona

0
1130
University students using laptop computer


Sinds de intrede van het coronavirus is de interesse in online zelfhulpcursussen flink gestegen. Zo werd er dit jaar tussen maart en november 83 procent vaker gezocht naar een thuisstudie Angst- en Stressbeheersing ten opzichte van vorig jaar. Ook vergelijkbare zelfhulpcursussen zijn dit jaar vaker gevolgd, zo blijkt uit een trendanalyse van opleidingsinstituut Laudius.


 
Toename interesse online zelfhulp tijdens corona


Tussen maart en november dit jaar zochten meer mensen naar online hulp voor (mentale) problemen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Naast de cursus Angst- en Stressbeheersing steeg eveneens het aantal aanmeldingen van de cursus Mindfulness (+70%), maar ook van Rouwverwerking (+111 procent).

Uit rondvraag blijkt dat deze trend niet alleen bij Laudius zichtbaar is. Ook bij psychische hulpplatforms steeg de vraag naar online zelfhulpmodules.

Meer informatie over de trendanalyse en de ontwikkeling van interesses in verschillende online thuisstudies is te vinden op https://www.laudius.nl/blog/trendanalyse-zelfhulpcursussen-in-coronatijd

Vorig artikelPatiënten Parnassia Groep op wachtlijst krijgen snel passende zorg
Volgend artikelDelftse onderzoekers brengen risico’s van ‘vrij DNA’ in kaart
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.