AMS-onderhandelingen vragen meer tijd

0
1074

De Federatie Medisch Specialisten (FMS), de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en de NVZ vervolgen begin 2021 het overleg over de nieuwe Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS). De doorvertaling van de loonparagraaf uit de Cao Ziekenhuizen is intussen een feit. De inhoudelijke onderwerpen vragen meer tijd.

Inhoudelijke onderwerpen

De afgelopen maand hebben meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden tussen de FMS, LAD en NVZ, om van gedachten te wisselen en zo mogelijk gezamenlijk richtinggevende afspraken te maken op gebied van de inhoudelijke onderwerpen:

  • Arbeidsduur
  • Gezond & Veilig werken
  • Positionering van de medisch specialist in dienstverband

Op een aantal punten is vooruitgang geboekt. Maar er zijn ook lastige punten, zeker wanneer voorstellen vragen om extra financiële ruimte. Dit – naast de technische uitwerking in de AMS-teksten – vraagt meer tijd. De NVZ doet haar best om in 2021 snel tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Overeenstemming loonparagraaf AMS

In bestuurlijk overleg tussen de 3 partijen werd in november al overeenstemming bereikt over de doorvertaling van de loonparagraaf in de AMS. De meeste ziekenhuizen verwerken de doorvertaling van de loonparagraaf in het salaris van december. Als dat niet mogelijk blijkt, vindt uitbetaling zo snel als mogelijk plaats.

Lees meer over de AMS-onderhandelingen op de website cao-ziekenhuizen.nl (na inlog).

Bron: NVZ

Vorig artikelOverheid moet meer investeren in populatiemanagement
Volgend artikelWeinig hinder door luchtvervuiling tijdens de jaarwisseling verwacht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.