Christa Klijn volgt Hans op als voorzitter Raad van Bestuur bij het CIZ

0
882

Per 1 februari 2021 vertrekt Hans Ouwehand als voorzitter van de Raad van Bestuur bij het CIZ. Hans is per deze datum benoemd tot bestuursvoorzitter bij het CAK, waar hij sinds september op interim basis het voorzitterschap al invulde. Christa Klijn volgt Hans op als voorzitter Raad van Bestuur. Zij is sinds 2017 Chief Operating Officer en sinds 2019 lid van de Raad van Bestuur bij het CIZ.

Hans was sinds januari 2012 werkzaam bij het CIZ. In eerste instantie als algemeen directeur AWBZ, waarna hij in januari 2013 tot de Raad van Bestuur is toegetreden. In 2014 begeleidde Hans de transitie van de AWBZ naar de Wlz. In 2017 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur en trad Christa Klijn aan als Chief Operating Officer. Sinds 2018 zijn er nieuwe taken bij het CIZ terecht gekomen: uitvoering ggz in de Wlz en de nieuwe Wet Zorg en Dwang. Ook is in de afgelopen periode een vernieuwde werkwijze ingevoerd waarbij voor een groot deel van de aanvragen de wachttijd voor de cliënt is teruggebracht van 6 weken naar 7 dagen. Hiervoor ontving het CIZ de RBB Award.

Hans: “Ik wens Christa veel succes in haar nieuwe rol. Ik heb er veel vertrouwen in dat ze op haar eigen wijze invulling zal geven aan deze functie en daarbij zowel voor continuïteit als voor vernieuwing zal zorgen.”

Christa: “Ik zie ernaar uit verder te gaan met de ontwikkeling van het CIZ. Er zijn al mooie stappen gezet onder leiding van Hans. Ik dank hem dan ook hartelijk voor de wijze waarop hij zijn rol bij het CIZ heeft ingevuld en wens hem veel succes bij het CAK.”

Het CIZ beoordeelt of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg. Het CIZ is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: CIZ

Vorig artikelHans Ouwehand voorzitter Raad van Bestuur van het CAK
Volgend artikelInstrumentmaker ProReva houdt spreekuur in ViaSana
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.