Ook in de kou is het coronavirus overdraagbaar

Het coronavirus gedijt goed bij kou, vochtigheid en gebrek aan uv-licht. Door de kou blijft het virus langer intact. Houd afstand blijft het devies. Want het virus kan in kou net zo makkelijk overspringen in de kou. Ga weg als het tijdens het schaatsen druk is en voorkom groepsvorming. Zorg dat je voor het ingaan van de avondklok thuis bent. Let op bij gladheid op de weg.

Ook buiten is afstand houden belangrijk

Ook buiten is afstand houden belangrijk. Bij grote inspanning en koud adem je geforceerd en ontstaat er meer uitscheiding van virusdeeltjes als je besmet bent.

Geen toertochten en sneeuwballen gooien alleen met eigen gezin

Toertochten en schaatswedstrijden zijn verboden. Rondjes draaien op een schaatsbaan mag met het eigen huishouden, of met één volwassene van buitenaf. Let dus op als je wilt genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Dat betekent dat je sneeuwballen mag gooien met je eigen huishouden, of mag gaan schaatsen met één vriend of vriendin, dus in een groepje van twee mensen.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen