Stichting Je Leefstijl Als Medicijn en Ancora Health gaan samen type 2 diabetes te lijf

Array

Dat is bekendgemaakt tijdens de werkconferentie Preventie in het zorgstelsel op maandag 8 februari 2021. Meer dan ooit laat de huidige coronapandemie het belang van preventieve zorg zien. Je Leefstijl Als Medicijn beheert een succesvolle online community waar patiënten hun diabetes onder controle brengen. Samen met Ancora Health wordt gewerkt aan een sterke groei hiervan.

Sridhar Kumaraswamy, CEO en mede-oprichter van Ancora Health:

Door deze samenwerking en bijbehorend leefstijlprogramma, is het doorbreken van diabetes-2 dichterbij dan ooit en we gaan ervoor om deze ziekte de wereld uit helpen.

Wim Tilburgs – voorzitter en oprichter Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

“Door de samenwerking kunnen we met onze community-aanpak meer mensen bereiken, en ze op een betere manier helpen. Daarmee kunnen we nog betere resultaten bereiken.”

Meer lezen over de samenwerking 

Leefstijl als Medicijn Platform  

Er zijn social media pagina’s met als thema leefstijl als medicijn platform.  Dit zijn openbare groepen voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Een samenleving waar ziekenzorg weer gezondheidszorg wordt en waar groei in geluk en gezondheid van de inwoners de belangrijkste politieke barometer is.

Bron: Je leeftijd als medicijn

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen