Ministerie van VWS zoekt Chief Nursing Officer

0
698

Er zijn veel maatschappelijke uitdagingen op het terrein van zorg en gezondheid. Het afgelopen jaar zijn deze uitdagingen alleen maar groter geworden door de covid-pandemie. In dit kader zoekt het ministerie van VWS een Chief Nursing Officer (CNO) die de bewindslieden van VWS periodiek gevraagd en ongevraagd over de positie van de verpleegkundige beroepsgroep (verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten) adviseert.  Het afgelopen jaar heeft de CNO onder andere geadviseerd over de draagkracht van verpleegkundigen, hersteltijd, mentale kracht en zeggenschap.

Ook de komende periode verwachten we vraagstukken waarvoor de inzet van een Chief Nursing Officer gewenst is. Te denken valt aan thema’s in een nieuw regeerakkoord, zeggenschap in algemene zin, ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsgroep en ontwikkelingen hierop in internationale context.

Sollicitaties kunnen uiterlijk tot en met zondag 7 maart 2021 worden ingestuurd. Zie voor meer informatie bijgevoegde vacaturetekst.

Vacature Chief Nursing Officer

po

Vorig artikelHoutstook woningen met 23% grootste fijnstofbron
Volgend artikelEén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.