Twijfel jij of je een hoorapparaat nodig hebt? Doe een gratis gehoor test!

Gehoorschade is iets erg vervelends dat talloze oorzaken kan hebben. De ene persoon loopt schade aan zijn of haar gehoor op doordat er veel lawaai is op het werk en de ander komt in de problemen door bijvoorbeeld het uitgaansleven. Op het moment dat je begint te merken dat je steeds geneigd bent je muziek toch iets harder te zetten. Of je zet de radio iets harder aan. Daarnaast zet je ook het geluid van je telefoon harder. Dan kan het best zo zijn dat je bij jezelf begint te twijfelen of je geen gehoorschade hebt. Dit is een erg vervelende situatie. Je hebt immers een vermoeden, maar je kunt geen oplossing bedenken zolang je het niet zeker weet. Gelukkig kun je hiervoor een gratis online gehoortest doen.De gratis online gehoortest


Een online gehoortest duurt vaak niet erg lang en is niet lastig, maar het is wel erg handig om er snel achter te komen of je gehoorschade hebt. Het vermoeden hebben dat je gehoorschade hebt kan erg vervelend zijn, maar soms wil je gewoon simpelweg weten waar je aan toe bent. Indien je dit niet weet kun je immers ook niet gaan zoeken naar oplossingen. Bij de online gehoortest krijg je door je headset bepaalde geluiden te horen.

Op je scherm zie je vragen. Je moet deze vragen beantwoorden en je antwoorden hierbij baseren op de geluiden die je hoort. Nadat de test klaar is krijg je te zien of je gehoorschade hebt of niet. Indien dit wel het geval is is dit uiteraard geen fijn nieuws, maar je kunt in ieder geval kijken naar de volgende stap. In de meeste gevallen is de volgende stap een hoorapparaat.Een hoorapparaat kopen


Als de online gehoortest je tot de conclusie heeft gebracht dat je gehoorschade hebt is een hoorapparaat vaak nog de enige oplossing om ervoor te zorgen dat je toch nog goed kunt horen. Gehoorschade herstellen is in de meeste gevallen niet mogelijk en daarom wordt er hierbij gekeken naar oplossingen die ondanks dat ze je schade niet kunnen herstellen, wel zorgen dat je weer goed hoort. Om erachter te komen welk hoorapparaat geschikt is voor jou kun je naar een audicien.

Je kunt eventueel de uitslag van je online hoortest meenemen om aan te tonen wat er in jouw situatie aan de hand is. De audicien zal vervolgens kijken hoe erg de gehoorschade is die je hebt opgelopen. Op basis hiervan zal hij of zij je een bepaald hoorapparaat aanraden en alle nodige advies geven. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je het advies ook daadwerkelijk opvolgt. Het is echter wel aan te raden. Een goed hoorapparaat is bij gehoorschade immers in veel gevallen de enige manier om nog prima te kunnen horen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen