Nederlanders zwaarder na corona

0
778

Je hoort het tegenwoordig overal, dat de corona kilo’s er nu toch echt afmoeten. Hoewel Nederlanders gemiddeld zijn aangekomen door corona, lijkt er nog weinig beweging te zijn om de extra kilo’s er weer af te krijgen. Echter kan dit sneller en makkelijker dan je denkt, zelfs met de sportscholen op slot.

Het voedingscentrum

Het voedingscentrum heeft onderzocht dat het over 2020 gezien relatief gezien meevalt met de extra kilo’s. 63% van de ondervraagden blijkt in 2020 op hetzelfde gewicht te zijn gebleven. Echter, is 17% van de ondervraagden aangekomen een kregen deze personen er gemiddeld 2,8 kilo bij. Ook overgewicht blijkt te zijn toegenomen. Hoewel de sluiting van de sportscholen hier natuurlijk niet aan bijdraagt, zijn er tal van manieren om gewicht te verliezen. Zo vliegen de corona kilo’s er snel af.

RIVM-onderzoek

Het begint bij buitensporten, aangezien dit wel nog toegestaan is. Echter is de vraag of het versoepelen van de regels omtrent het buiten sporten hierbij gaat helpen. Zeker als het even niet zo’n lekker weer is buiten, wordt er ook minder gesport. Het is enerzijds schrikbarend en anderzijds ook te verwachten, maar uit het onderzoek van het RIVM is gebleken dat Nederlanders gemiddeld de helft minder zijn gaan sporten. Uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat de meeste mensen niet gezonder zijn gaan eten. Van de ondervraagden is 14% juist gezonder gaan eten, terwijl er maar 8% ongezonder is gaan eten.

Hoe blijf ik dan fit?

Tijdens het sporten kun je een stoel, bank, tafel of zelfs een fles gevuld met water gebruiken. Bovendien kun je buiten rennen, wandelen of fietsen. Meestal heeft het niets te maken met trainingsintensiteit. Je kunt je gezondheid op dit moment niet negeren. Ook is het belangrijk om op voeding te letten. In de donkere maanden meer vitamines en mineralen innemen en op tijd naar bed gaan behoort elke dag weer tot de prioriteit om gezond te blijven.. Zeker als je meer beweegt, heeft het lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Hiervoor is een goede en lange slaap essentieel. Een goede gezondheid, een goed trainingsschema en een goede nachtrust zijn altijd de belangrijkste elementen voor het behouden en behouden van een gezond lichaam..

Daarom is het niet langer nodig om een ??abonnement te nemen bij “BIG GYM” of andere sportscholen. Betalen voor abonnementen waar je geen gebruik van kan maken is compleet overbodig, en bovendien kun je prima vanuit huis fit blijven. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet spannend, maar zonder dat je het weet, heb je een abonnement waar je een jaar geen gebruik van maakt. De onnodige kosten lopen dan al snel hoog op. Dit geldt niet alleen voor sportschoolabonnementen, maar voor al je abonnementen.. Het is altijd verstandig om na te gaan welke abonnementen je hebt en hoeveel abonnementen je hebt, want dit loopt meestal snel op. Voor het gemakkelijk opzeggen van een abonnement zonder gedoe kun je terecht bij Xpendy.

Bron: Zijn Nederlanders echt ‘miljoenen coronakilo’s’ aangekomen? | De Volkskrant

Vorig artikelRené Penning de Vries ontvangt Koninklijke onderscheiding
Volgend artikelOok Nederland stopt met vaccinaties met AstraZeneca
Ik ben Rick Segers, 19 jaar. Ik studeer commerciële economie – Digital Business Concepts aan Fontys Hogescholen te Tilburg en ik zit momenteel in mijn derde jaar. Mijn stageperiode heb ik net achter de rug. Deze stage was bij een hard groeiende startup. Hier heb ik erg veel geleerd over Linkbuilding en SEO. De kennis met betrekking tot dit vakgebied ben ik erg aan het uitbouwen. Tijdens een van opdrachten vanuit stage kruisten onze paden en ontstond deze mooie samenwerking. Mijn doel is dan ook om de verworven kennis toe te passen bij MedicalFacts, zodat de artikelen nog beter naar voren gaan komen in de zoekmachines. Op deze manier zullen dus steeds meer mensen op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in de medische wereld.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.