Zorgverzekeraar mag niet beslissen welke zorg door netwerk van verzekerde moet worden geleverd #pgb#zvw

Hans Van Der Knijff • 1ste voorlichter en adviseur stakeholders Per Saldo 13 u • 13 uur geleden Bindend advies en geldend voor alle zorgverzekeraars: “De ziektekostenverzekeraar mag niet beslissen welke zorg door het netwerk van een verzekerde moet worden geleverd.” #pgb#zvw

Bindend advies GcZ, 30 april 2021, SKGZ202002103

Uitspraak Geschillencommissie Zorgverzekeringen Uitkomst: Gedeeltelijk toegewezen Datum uitspraak: 30 april 2021 Datum publicatie: 3 mei 2021 Verblijf, verpleging, verzorging, Zvw-pgb De ziektekostenverzekeraar hoeft geen PGB vv toe te kennen voor zorg waarvan de geneeskundige context onvoldoende is onderbouwd. De ziektekostenverzekeraar mag niet beslissen welke zorg door het netwerk van een verzekerde moet worden geleverd.

De ziektekostenverzekeraar hoeft geen PGB vv toe te kennen voor de zorg die is geïndiceerd voor de ondersteuning bij het eten en drinken, omdat de geneeskundige context van deze zorg onvoldoende is onderbouwd. De ziektekostenverzekeraar dient wel een PGB vv toe te kennen voor de zorg die is geïndiceerd voor het voorkomen van verslikking bij eten en drinken. Ook moet de ziektekostenverzekeraar een PGB vv toekennen voor hulp bij het innemen van medicatie, nu de geneeskundige context van deze zorg vast staat en het niet aan de ziektekostenverzekeraar is te bepalen welke zorg al dan niet van het netwerk van verzoeker mag worden verwacht.

Bron: SKGZ via Hans Van Der Knijff • 1ste voorlichter en adviseur stakeholders Per Saldo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen