‘Laat prikbussen VWS ook naar huisvestingslocaties arbeidsmigranten gaan’

Het ministerie van VWS gaat over een paar weken prikbussen het land in sturen. Een heel goed initiatief. Ik roep het ministerie op deze bussen ook te laten rijden naar de huisvestingslocaties waar arbeidsmigranten wonen. Onze leden willen graag helpen bij de vaccinatiecampagne voor deze groep. We vinden dat arbeidsmigranten geen tweederangs burgers zijn en voelen ons medeverantwoordelijk voor hun gezondheid en veilige woon- en werkomstandigheden.

Arbeidsmigranten zijn vaak lastig te bereiken: ze staan niet altijd geregistreerd bij de gemeenten waar ze wonen én zijn vaak de Nederlandse taal niet machtig. Dit vraagt om maatwerk. De prikbussen kunnen daarbij prima helpen.

De ABU stelde eerder voor om arbeidsmigranten groepsgewijs te laten vaccineren. Dan weten we zeker dat zoveel mogelijk arbeidsmigranten die in Nederland een vaccinatie willen die ook kunnen krijgen.

ABU-leden zorgen er nu al voor dat voorlichtingsmateriaal en de prik- uitnodigingen van de overheid bij zoveel mogelijk arbeidsmigranten terechtkomen.

De ABU roept de minister op dit voorstel uit te voeren. Aanleiding: GGD gaat met bussen naar wijken met lage prikbereidheid | NOS

Jurriën Koops is directeur van ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen