Opnamestop VieCuri vanwege oplopende waterstand Maas

0
347

Vanwege het snel toenemende waterpeil in de Maas is VieCuri Medisch Centrum in opperste staat van paraatheid. Het ziekenhuis houdt de situatie nauwgezet in de gaten en is voorbereid op passende maatregelen tot een eventuele evacuatie aan toe. Op donderdag 15 juli vanaf 20.00 uur gaat daarom een opnamestop in. Dit betekent dat VieCuri tot nader order geen nieuwe patiënten kan opnemen in Venlo. De eerste opvang voor acute zorg blijft – voorlopig –  gewaarborgd.

Operaties afgezegd voor vrijdag

Alle niet-spoedeisende operaties voor vrijdag moeten helaas worden afgezegd. Betreffende patiënten worden geïnformeerd. De operaties die nu niet doorgaan, worden zo spoedig mogelijk opnieuw ingepland. Poli-afspraken, diagnostiek en dagbehandelingen gaan op vrijdag 16 juli tot nader order wel gewoon door.

Hoogwaterprotocol

VieCuri is voorbereid op hoge waterstanden van de Maas, zelfs op een eventuele evacuatie. Het ziekenhuis maakt gebruik van een zogenaamd ‘hoogwaterprotocol’ dat daarin voorziet en werkt hiervoor nauw samen met ROAZ, ketenpartners in Noord-Limburg en Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Bron: Viecuri

Vorig artikelEen kwart zorgmedewerkers gehandicaptenzorg niet bevoegd en bekwaam voor geven van medicatie
Volgend artikelInnovatie brengt erotiek naar zorginstelling
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.