‘Corona brengt gezondere eetgewoontes nog niet definitief dichterbij’

Ahold Delhaize geeft bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers aan dat het bedrijf blijft profiteren van de ontwikkeling dat mensen door corona meer thuis consumeren, meer online bestellen en gezonder eten. Zou de trend van gezonder eten, net als die van meer online bestellen, een blijvende kunnen zijn? In het begin van de coronapandemie stegen de totale verkopen van groente en fruit in Nederland met 4%. Hoewel veel mensen gezonder willen eten, is het maar de vraag of ze dat blijvend gaan doen.

Recent ING-onderzoek (oktober 2021) geeft aan dat per saldo consumenten nog steeds meer uitgeven aan hun dagelijkse consumptie van groente- en fruit, wat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. Maar het is veel te vroeg om het langetermijneffect nu te kunnen beoordelen, temeer omdat onze dagelijkse voedingsomgeving niet veel is veranderd. Dat blijkt uit bijgevoegd inzicht.

Ceel Elemans, ING Bank, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ahold Delhaize profiteert van blijvende gewoontes door pandemie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen