Veel animo voor nieuwe 13 weken-echo Echocentrum Bernhoven

Naast de al langer bestaande 20-weken echo wordt sinds 1 september 2021 in Nederland ook de 13 weken echo aangeboden. Het Echocentrum Bernhoven biedt deze nieuwe mogelijkheid sinds enkele maanden aan. Een aanbod dat door aanstaande ouders met beide handen wordt aangenomen.

Wat is de 13 weken-echo?

Met de 13 weken-echo kan al vroeg in de zwangerschap onderzocht worden of het kind bepaalde ernstige lichamelijke afwijkingen heeft. De 13-weken echo valt net als de 20-weken echo onder de zogenoemde prenatale screening. Beide echo-onderzoeken worden in ons land aan iedere zwangere zonder extra kosten aangeboden. Ouders beslissen zelf of zij een prenataal onderzoek willen laten doen.

In het Echocentrum Bernhoven werken vier speciaal opgeleide echoscopisten om de 13 weken-echo uit te kunnen voeren. Sinds de start hebben ruim 700 zwangeren al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Het Echocentrum Bernhoven werkt nauw samen met de verloskundige zorgverleners in onze regio. Uitgangspunt is dat als zwangeren dit prenataal onderzoek willen laten doen, zij dat kunnen dichtbij in hun eigen vertrouwde omgeving.

Meer informatie

Wie meer wil weten over de prenatale screening kan terecht op de site van het RIVM: www.pns.nl

Uiteraard is ook de verloskundige altijd bereid om aanvullende informatie te geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen