FNV: Lonen omhoog in nieuwe cao huisartsenzorg

Onderhandelingen over een nieuwe cao Huisartsenzorg hebben geleid tot een onderhandelaarsakkoord tussen vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NVDA en NVvPO en werkgeversverenigingen LHV en InEen. Afgesproken is onder meer dat er voor 2022 een loonstijging komt van 3 % voor de schalen 1 tot en met 9 en 2 % voor de hogere schalen. Vanaf 1 mei 2023 stijgen de lonen nog eens met 2,6 % en er komt een hogere eindejaarsuitkering voor alle medewerkers binnen de huisartsenzorg.

Cao voor 2 jaar

De onderhandelende partijen hebben bewust gekozen voor een cao voor 2 jaar. Mitchell Hoogenhout, bestuurder van FNV Zorg en Welzijn: ‘Daarmee proberen we in deze chaotische tijden wat rust te brengen. Tegelijk denken we dat de afspraken die we hebben kunnen maken ambitieus en realistisch zijn voor een moderne cao. Ook sociale veiligheid en duurzaamheid maken daar nu deel van uit.’

Eindejaarsuitkering

Naast afspraken over structureel hoger loon, gaat ook de eindejaarsuitkering blijvend omhoog. De eindejaarsuitkering stijgt in 2022 van 6,5 naar 7,5 procent. In 2023 gaat deze zogeheten dertiende maand verder omhoog naar 8,33 procent.

Avond-, nacht- en weekenddiensten

Partijen hebben afgesproken dat de toeslag voor avond-, nacht- en weekenddiensten (ANW-toeslag) van 50% verhoogd wordt naar 60% voor de nachten in het weekend en de feestdagen. Dat tarief was in de vorige cao al verhoogd en gaat nu dus verder omhoog.

Maatschappelijke ontwikkelingen

Verder houdt de sector de ogen niet gesloten voor maatschappelijke ontwikkelingen en dat is terug te zien in de gemaakte afspraken. Zo wordt er gekeken hoe de sociale veiligheid binnen de huisartsenzorg omhoog kan. En ook bekijken de partijen hoe er milieubewuster gewerkt kan worden. En het reeds eerder ingezette proces om medewerkers op een goede manier hun pensioen kunnen laten halen wordt onverminderd voortgezet.

Achterban

Het resultaat wordt nu door FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten (NVDA) en de belangenvereniging voor praktijkondersteuners NVvPO en werkgeversverenigingen LHV en InEen voorgelegd aan hun achterban. Als het principeakkoord in meerderheid gesteund wordt door de leden dan zal de nieuwe cao Huisartsenzorg gelden vanaf 1 januari 2022 en lopen tot en met 31 december 2023.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen