Dementie bij mensen met (Z)EV(M)B

Door de stijgende levensverwachting komt dementie steeds vaker voor bij mensen met een verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep is dit vaak moeilijk te herkennen, zeker als het gaat om mensen met (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperkingen ((Z)EV(M)B). Soms zeggen mensen ‘ze zijn al zo beperkt, waarom zouden we veel moeite doen om de diagnose te stellen?’.

In dit webinar legt expert Maureen Wissing uit waarom dit heel belangrijk is. Voor zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg, die hierdoor betere keuzes kunnen maken over bijvoorbeeld begeleiding en behandeling.  En voor naasten, die de persoon waarvan ze houden zien veranderen en op zoek zijn naar een verklaring. Daarnaast legt ze uit waarom dementie (h)erkennen bij mensen met (Z)EV(M)B een complexe puzzel is.

Tijdens het webinar over het (h)erkennen van dementie bij mensen met (Z)EV(M)B met een verstandelijke beperking behandelt expert Maureen Wissing de volgende vragen en onderwerpen:

  • Hoe vaak komt dementie voor bij mensen met (Z)EV(M)B?
  • Waarom is het moeilijk om dementie (h)erkennen?
  • Waarom is dit een belangrijk probleem?
  • Op welke signalen kun je als zorgprofessional letten?
  • Do’s-and-don’ts die je direct in de praktijk kunt toepassen

Meld je aan

Wil je graag meer weten over dementie bij mensen met (Z)EV(M)B en hoe je als zorgprofessional kunt bijdragen aan signalering en diagnosticering? Meld je dan aan voor dit webinar!

Meest gestelde vragen

Voor wie is deze (Z)EV(M)B webinar?

Voor iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg.

Wat kan ik na het volgen van deze webinar?

Na afloop weet je meer over dementie t bij mensen met (Z)EV(M)B. Ook ben je beter in staat om symptomen te herkennen en weet je hoe je kunt handelen als je signalen herkent bij cliënten.

Bron: Hart voor Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen