Hendrien Witte treedt toe tot RvT van VZVZ

Array

De Algemene Vergadering van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) heeft, op voordracht van Patiëntenfederatie Nederland, mevrouw H.H. (Hendrien) Witte benoemd als lid van de Raad van Toezicht. Naast Patiëntenfederatie Nederland hebben ook de koepelorganisaties die aan de basis van VZVZ hebben gestaan en Zorgverzekeraars Nederland een bindend voordrachtsrecht voor leden van de Raad van Toezicht. Mevrouw Witte volgt de heer M.R. (Michael) Rutgers op.

Hendrien Witte

Mevrouw Witte heeft ruime ervaring in bestuurlijke en leidinggevende functies. Zij heeft directiefuncties vervuld bij verschillende patiëntenverenigingen. Zij was onder meer directeur bij het Longfonds en is nu, naast haar adviespraktijk, directeur van de Osteoporose Vereniging. Vanuit die positie hecht mevrouw Witte er veel waarde aan dat mensen makkelijk en volledig toegang hebben tot hun medische gegevens en zelf regie kunnen voeren in het delen daarvan. Zij heeft zij zich de afgelopen twintig jaar vooral gericht op het tot stand brengen van samenwerkingen in het maatschappelijk middenveld.

VZVZ

VZVZ is een vereniging van koepelorganisaties in de zorg en zet zich in om elektronische gegevensuitwisseling tot stand te brengen tussen zorgaanbieders onderling en met hun patiënten. Altijd met als doel om goede en veilige gezondheidszorg voor de patiënten in Nederland te bereiken. De uitwisselingssystemen en voorzieningen van VZVZ zorgen er voor dat de juiste medische informatie op het juiste moment de juiste behandelaar ter beschikking staan. Meer informatie?

Bron: VZVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen