Adhesiebetuiging acties huisartsen

Deze week voeren de huisartsen actieweek en op 1 juli staken zij omdat de toegankelijkheid van de huisartsenzorg op het spel staat. Dat doen ze in het belang van patiënten. Paramedische beroepsorganisaties, samenwerkend binnen Paramedisch Platform Nederland, betuigen langs deze weg hun adhesie met de door huisartsen gevoerde acties.

Voldoende beschikbaarheid van huisartsen is essentieel om de basiszorg in te richten en op peil te houden. Ook de paramedische zorg herkent dit. Als er zelfs te weinig ruimte is om op basis van indicatie snelle doorplaatsing of doorverwijzing te gelasten naar bijvoorbeeld de paramedische sector, dan wordt de druk op huisartsen en op paramedici alleen maar nog groter. Paramedici kunnen in een deel van de huisartsenzorg ondersteunen en de huisartsen ontlasten, maar er moet wel voldoende capaciteit zijn bij huisartsen en paramedici om die samenwerking vorm te geven. De paramedische beroepen staan deze week en ook hierna schouder aan schouder met de huisartsen. Ze kunnen op ons rekenen bij een goede basiszorg voor alle Nederlanders.

Bron: De beroepsverenigingen Ergotherapie Nederland (EN), de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), de Optometristen Vereniging Nederland (OVN) en de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) werken sinds 2015 samen in het Paramedisch Platform Nederland (PPN).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen