Marleen Hofstede benoemd tot directeur Dienstverlening Zorg & Welzijn

Marleen Hofstede wordt per 1 oktober directeur Dienstverlening Zorg & Welzijn (DZW). Dit onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgt voor de uitvoering en uitbetaling van o.a. het Persoonsgebonden budget en de regelingen voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen. Er is parallel een interne en externe procedure gevolgd ondersteund door de Algemene Bestuursdienst (ABD). Een breed samengestelde selectiecommissie heeft unaniem Marleen als kandidaat voorgedragen.

Diana Starmans, lid Raad van Bestuur van de SVB: ‘We zijn blij en trots dat we vanuit onze eigen organisatie deze directeursfunctie kunnen invullen. Marleen wordt enorm gewaardeerd als collega; zij weet hoe ze mensen kan verbinden en is tegelijkertijd een zeer ervaren en resultaatgerichte leidinggevende. Marleen kent de organisatie en de mensen als geen ander en heeft oog voor de uitvoering. We zien uit om verder met haar samen te werken vanuit haar nieuwe rol.’

Marleen: ‘Ik werk al geruime tijd met veel plezier bij de SVB en ben heel trots om de stap naar DZW te maken. Mijn ervaring binnen het HR-domein en eerder bij DSV kan ik daarbij goed gebruiken. Ik kijk ernaar uit om (nader) kennis te maken met de collega’s van DZW en de vele andere partijen waarmee we samenwerken vanuit de SVB.’  

Over Marleen Hofstede

Marleen werkt sinds 2006 bij de SVB en heeft in die tijd verschillende rollen mogen vervullen, waaronder vestigingsmanager bij Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV) en in de laatste jaren als hoofd HR. Marleen heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam Psychologie en Sociaal Culturele Wetenschappen gestudeerd.

Bron: SVB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen