Eindelijk een prostaatbehandeling zonder gevolgen voor ejaculatie

Ingreep lost prostaatklachten op zonder seksueel verlies

Voor mannen met prostaatklachten is er sinds kort een ingreep om de problemen met plassen op te lossen zonder dat hun seksuele leven verandert. Uroloog Nader Naderi van Andros Clinics vertelt over deze Rezum behandeling.

Mannen met prostaatklachten worden vaak behandeld met medicijnen die de ejaculatie beïnvloeden. Bij een orgasme vloeit het sperma niet meer naar buiten, maar verdwijnt het in de blaas. Alhoewel dit het gevoel niet direct beïnvloedt, kan dit een probleem zijn voor mannen. Ook mannen met ernstigere plasklachten die een operatie ondergaan met de huidige technieken krijgen te maken met deze bijwerking ‘omgekeerd klaarkomen’.

Rezum heeft deze bijwerking niet. Uroloog Naderi legt uit: ‘Door de prostaat te behandelen met stoom is er eindelijk een behandeling die de ejaculatie in principe niet verandert. Het is een kortere ingreep met minder wondoppervlakte. De ingreep duurt maar tien minuten en overnachten in het ziekenhuis is niet nodig. Dat zorgt voor minder belasting van de capaciteit van de ziekenhuizen en is een mogelijke kostenbesparing voor de zorgverzekeraars.’

Alhoewel Rezum in de VS al zo’n vijf jaar wordt toegepast, zit de ingreep in Nederland nog in een introductietraject. Andros en een ziekenhuis zijn dit traject opgestart met een aantal zorgverzekeraars. Daardoor is de behandeling nog zeer beperkt beschikbaar en vergoeden nog niet alle verzekeraars de ingreep.

Bron: Andros

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen