Nog geen teken van substantiële salarisverhoging zorgmedewerkers 

Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Als we de directeur van zorgverzekeraar DSW mogen geloven hebben we nog veel salarisverhoging te verwachten in de zorg. Maar vooralsnog zien we daar helemaal niets van terug bij de onderhandelingen voor de nieuwe cao Ziekenhuizen die gisteren zijn gestart. Was het maar zo dat zorgmedewerkers hun koopkracht zien stijgen. De lonen zijn wel gestegen maar lang niet genoeg. En de salarissen in de zorg lopen al ruim 20 jaar achter op die in de marktsector, dus er is wel iets in te halen. Als we willen dat we goede zorg kunnen blijven ontvangen met z’n allen, dan moeten de arbeidsvoorwaarden voor zorgmedewerkers echt flink verbeteren.’

Bron: FNV Zorg&Welzijn

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen