Biocartis kondigt succesvolle aandelenuitgifte met voorkeurrecht aan

Bestaande aandeelhouders en nieuwe investeerders hebben volledig ingeschreven op de aandelenuitgifte met voorkeurrecht na succesvolle private plaatsing van Scrips en Backstop Verbintenissen

Biocartis Group NV (de “Vennootschap” of “Biocartis“), een innovatief bedrijf in moleculaire diagnostiek (Euronext Brussel: BCART), kondigt vandaag de succesvolle afsluiting aan van de private plaatsing van scrips (de “Scrips“) aan institutionele investeerders (de “Private Plaatsing van de Scrips“).

Na de Private Plaatsing van de Scrips en de openbare aanbieding van maximaal 33.476.932 nieuwe aandelen tegen een uitgifteprijs per aandeel van EUR 0,75 (de “Aangeboden Aandelen“) aan bestaande aandeelhouders van de Vennootschap en houders van een extralegaal voorkeurrecht (het “Voorkeurrecht“) (dergelijke aanbieding, de “Aandelenuitgifte met Voorkeurrecht“, en samen met de Private Plaatsing van de Scrips, de “Aanbieding“), werd ingeschreven op 75,75% van de Aangeboden Aandelen (waarvan 55,91% in de Aandelenuitgifte met Voorkeurrecht en 19,84% in de Private Plaatsing van de Scrips). De resterende 24,25% van de Aangeboden Aandelen werd onderschreven door bepaalde nieuwe beleggers krachtens de backstop undertakings beschreven in het prospectus dat is opgesteld in verband met de Aanbieding (het “Prospectus“). Bijgevolg zal op 100% van de Aanbieding worden ingeschreven en zullen alle 33.476.932 nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, merkte op:

“We zijn zeer verheugd met deze volledig onderschreven aandelenuitgifte met voorkeurrecht die de sluitsteen vormt van het alomvattende herfinancieringspakket dat we op 1 september 2022 hebben aangekondigd. Samen met de nieuwe converteerbare termijnlening en de nieuwe converteerbare obligaties levert de aandelenuitgifte met voorkeurrecht EUR 66 miljoen aan bruto opbrengsten op, nodig om onze groeistrategie naar winstgevendheid voort te zetten en uit te voeren.

Op basis van de resultaten van de Private Plaatsing van de Scrips is er geen netto-opbrengst (na aftrek van de kosten) van de verkoop van Scrips. Aangezien er geen netto-opbrengst is van de Private Plaatsing van de Scrips (na aftrek van de kosten), hebben de houders van Voorkeurrechten die deze niet hebben uitgeoefend bijgevolg geen recht op enige betaling.

De betaling van de gedematerialiseerde Voorkeurrechten, de verwezenlijking van de kapitaalverhoging en de notering van de Aangeboden Aandelen op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels zullen naar verwachting plaatsvinden op 2 december 2022. Na deze kapitaalverhoging zal het aantal uitgegeven aandelen in de Vennootschap toenemen van 58.584.631 tot 92.061.563. De Aangeboden Aandelen zullen naar verwachting verhandelbaar zijn op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels op 2 december 2022.

De handel in aandelen van de Vennootschap zal na publicatie van dit persbericht worden hervat.

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (de “FSMA“) heeft op 15 november 2022 de Engelstalige versie van het Prospectus goedgekeurd. De goedkeuring door de FSMA impliceert geen oordeel door de FSMA over de geschiktheid en de kwaliteit van de Aangeboden Aandelen, de Voorkeurrechten of de Scrips, of over de toestand van de Vennootschap, noch als een goedkeuring van de Vennootschap of van de kwaliteit van de Aangeboden Aandelen, de Voorkeurrechten of de Scrips.

KBC Securities NV (de “Underwriter“) treedt op als Sole Global Coordinator en Sole Bookrunner van de Aanbieding. Baker McKenzie treedt op als juridisch raadgever van de Vennootschap, en NautaDutilh als juridisch raadgever van de Underwriter.

Aanvullende informatie, onder voorbehoud van toepasselijke wettelijke beperkingen, is hier beschikbaar: https://investors.biocartis.com/en/offering.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen