Eerste Roze Loper van Drenthe naar woonzorgcentrum Holdert in Emmen

Locatie Holdert van Treant in Emmen heeft als eerste woonzorgcentrum in Drenthe de Roze Loper gekregen. Dit certificaat wordt door Stichting Roze 50+ gegeven aan zorginstellingen die zich inzetten voor een veilige woon- en leefomgeving voor lhbti’ers.

‘We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor diversiteit en dat iedereen kan zijn wat ‘ie wil zijn. Zoals onze bewoners het wel eens mooi omschrijven: leven en laten leven. Het keurmerk is dan ook door gezamenlijke inzet van bewoners, vrijwilligers en medewerkers behaald’, zegt een trotse Saskia Schnoing, locatiehoofd van het woonzorgcentrum aan de Hondsrugweg.

Manon Linschoten, landelijk projectleider bij Stichting Roze 50+, reikte vanmiddag de Roze Loper uit aan Holdert.

Over de Roze Loper

Om ervoor te zorgen dat ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en interseksuelen zich thuis en veilig kunnen voelen in een zorg- en welzijnsinstelling, is de Roze Loper ontwikkeld. Tolerantie, respect, inclusie en openheid gelden daarbij als vaste waarden.

De Roze Loper is een officieel keurmerk, dat wordt uitgereikt na een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg, gevolgd door een audit door een onafhankelijke Certificerende Instelling.

Bron en foto: Treant / De overhandiging van het certificaat aan woonzorgcentrum Holdert

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen