Foto-onderschrift: Het SDW serviceteam bij Parrotia proost op de start van lunchroom Parrotia Plaza.

SDW en Parrotia werken samen: lunchroom in Parrotia geopend

Begin dit jaar startte SDW met een serviceteam in Parrotia Roosendaal. Medewerkers (cliënten) van dit team voeren allerlei servicetaken uit in het pand. Professionele begeleiding van SDW ondersteunt hen daarbij.

Ondanks de vele leuke klussen, was er ook de wens om een lunchroom te starten, zodat dit serviceteam meer horecataken op kon pakken. Nu Parrotia half maart een horecavergunning heeft gekregen, is meteen de koe bij de horens gevat: vorige week ging de lunchroom open.

Geïnspireerd worden

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Parrotia is eigendom van woningbouwcorporatie Alwel en in het pand aan de Markt in Roosendaal zijn zeven verschillende organisaties gevestigd met veelal een maatschappelijke doelstelling, zoals de bibliotheek. Voor bewoners van Roosendaal is Parrotia een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en geïnspireerd kunnen worden. Voor medewerkers van het serviceteam is de samenwerking met Parrotia een kans om te groeien, te ontwikkelen én mee te doen in de maatschappij.

Talenten

SDW-bestuurder Ingrid van Huijkelom is enthousiast over de samenwerking: “Zo mooi om te zien dat de cliënten zich in zo’n korte tijd al thuis voelen binnen Parrotia. En wat fijn dat zij de kans krijgen om hier werkzaamheden uit te voeren die passen bij hun talenten en mogelijkheden.”

Energie

Ook Marianne van Zeggeren, beheerder van Parrotia, is blij met de energie die het serviceteam meebrengt in het pand. “Voordat de horecavergunning binnen kwam, waren ze al bezig met het samenstellen van een menukaart en het uitproberen van gerechten. De lunchroom Parrotia Plaza is een gezellige plek binnen Parrotia geworden waar je heerlijk kunt lunchen of kunt genieten van een kop koffie met gebak. Je kunt de lunchgerechten trouwens ook afhalen.”

Het SDW serviceteam bij Parrotia proost op de start van lunchroom Parrotia Plaza.

Bron: SDW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen