Ziekenhuis VieCuri is een samenwerking gestart met Stichting Kankerpraat

Via de stichting brengt het ziekenhuis jongvolwassen patiënten in contact met mensen die zelf ook kanker hebben (gehad). Ken Driessen (26) uit Horst is zelf al jaren geraakt door de ziekte. Ken: “Er komen veel emoties kijken bij kanker. Ik heb mijn eigen omgeving niet te veel willen belasten met mijn verhaal. Pas toen ik met een onbekende ging praten die ook kanker had gehad, merkte ik hoe fijn dat was. De herkenning, je verhaal zonder voorbehouden vertellen… Praten geeft ruimte om je verder te helpen. Toen dacht ik, dit verdient iedereen.” Daarop startte Ken met twee vrienden Stichting Kankerpraat, met als uiteindelijke doel iedere patiënt deze hulp te kunnen bieden.

Vivian Hendrikx, physician assistant bij VieCuri, maakte zich hard voor de samenwerking: “Wij willen patiënten voorzien van de beste zorg én de beste informatie. Zeker voor jongvolwassenen kan het lastig zijn om de impact van kanker te bespreken met leeftijdsgenoten. Hun levensfase maakt ook dat ze andere vragen hebben dan ouderen, zoals over het kopen van een huis en kinderwens. Daarom gaat deze groep mij extra aan het hart. Het is een mooi verlengstuk van de zorg die wij als ziekenhuis bieden.”

Bron: Viecuri en Kankerpraat.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen