Cliënten van SDW helpen mee tijdens de avondvierdaagse in Roosendaal, Bergen op Zoom en Wouw

Array

Vanaf dit jaar helpen cliënten van SDW als vrijwilliger bij de organisatie van de avondvierdaagse. Zo waren zij deze week aanwezig bij de avondvierdaagse in Roosendaal. Komende weken gaan ze ook aan de slag in Bergen op Zoom en Wouw. Hierdoor ontstaat er bij de organisaties en deelnemers van de avondvierdaagse bekendheid met de verschillende doelgroepen binnen SDW en maken zij verbinding met lokale verenigingen. Op deze manier laten cliënten zien hoe zij hun steentje bij kunnen dragen tijdens activiteiten binnen de maatschappij.


Cliënten hebben tijdens het evenement verschillende taken, zoals het zetten van stempels, het uitdelen van petten en het uitreiken van de medailles. Tijdens de avondvierdaagse worden de cliënten begeleid door medewerkers en/of vrijwilligers van SDW. Esmee (bewoner van SDW woonlocatie ‘t Zand) heeft afgelopen week geholpen bij de avondvierdaagse in Roosendaal. ‘Ik vond het erg leuk om te helpen! Ik heb bij het eindpunt van de route gezeten. Als kinderen en volwassenen de route hebben uitgelopen heb ik de startbewijzen geknipt. Ik deed dit samen met een vrijwilliger van de avondvierdaagse. Ik kwam ook bekenden tegen. Helpen tijdens de avondvierdaagse maakte mijn dag erg leuk. Ik zou het liefst morgen ook willen helpen’. Ook Elisabeth (tevens bewoner van SDW woonlocatie ‘t Zand) mocht haar steentje bijdragen in Roosendaal. ‘Ik vond het gezellig om te helpen. Het was leuk om mensen te ontmoeten’. Op 6 en 7 juni zijn de cliënten aanwezig bij de avondvierdaagse in Bergen op Zoom en op 6 juli zijn ze te vinden in Wouw.

Bijlage: foto ‘Esmee en Elisabeth aan het werk’.

Bron: SDW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen