‘Met één preventieve maatregel kunnen tennissers risico op enkelblessures al verkleinen’

Array

Tennisser Tallon Griekspoor heeft woensdagavond zijn deelname aan Roland Garros weer op moeten geven in verband met een aanhoudende enkelblessure. Dat is dit seizoen niet voor het eerst. Terugkerende enkelblessures komen vaak voor, maar het risico hierop is wel te verkleinen.

Of dat voor Griekspoor ook geldt, is de vraag, aangezien er bij hem sprake is van een afgebroken stukje bot. Het risico op terugkerend enkelbandletsel is wel te verkleinen. Nadat geblesseerde sporters pijnvrij zijn, kan er begonnen worden met optrainen van de enkel. Ook als sporters weer gaat sporten, kunnen zij maatregelen nemen om een herhaling van de blessure te voorkomen.

Samenvattend zijn meerdere methoden om enkelblessures te voorkomen: enkels intapen, oefeningen doen en een enkelbrace dragen. Alle drie de methoden werken. De kans op een nieuwe enkelblessures wordt hiermee verkleind met ongeveer 40 procent.

Om ervoor te zorgen dat een enkelblessure geen retourtje wordt, is het advies de preventieve maatregel vol te houden. Het is daarom belangrijk dat sporters een methode of maatregel kiezen die bij hen past, zo houden ze het gebruik er van langer vol. Uit onderzoek is gebleken dat het combineren van preventieve middelen of maatregelen geen meerwaarde heeft. Dus één methode kiezen en deze volhouden is genoeg.

Bron: VeiligheidNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen