E-sports toernooi voor Klimmendaal verplaatst naar Papendal

9 juni 2023

Het E-sports toernooi aangepast gamen van Revion, dat op woensdag 14 juni plaatsvindt, is voor gamers vanuit Klimmendaal Revalidatie verplaatst naar het ESports Talent Center in Papendal. Afgelopen maandag brak brand uit bij Klimmendaal. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het hoofdgebouw raakte flink beschadigd, waardoor er geen behandelingen of evenementen mogelijk zijn in het gebouw. Gamers van de andere Revion-partners kunnen nog steeds deelnemen vanuit de eigen revalidatie-instelling.

E-sports van Revion

Het E-sports toernooi van Revion is het eerste toernooi voor aangepast gamen in Nederland. Jongeren met een beperking, in de leeftijd van 10-18 jaar, gaan tijdens dit toernooi in teams met en tegen elkaar gamen met aangepaste toetsenborden, knoppen en joysticks. De jongeren zijn onder behandeling bij de Revion partners Basalt, Klimmendaal en Revalidatie Friesland. De games die gespeeld worden zijn FIFA (sport) en Fortnite. Met dit E-sports toernooi wil Revion aandacht vragen voor gamen voor jongeren met een beperking. Voor hen biedt gamen, naast de voldoening van het spelelement, ook sociale contacten. Tijdens het gamen kunnen jongeren namelijk ook makkelijker contact maken met andere jongeren. Helaas denken jongeren met een beperking vaak dat gamen voor hen niet is weggelegd. Met het toernooi laat Revion zien en ervaren dat ook zij plezier kunnen beleven aan online gamen.

De deelnemers van het Revion E-sports toernooi gamen onderling op een van de revalidatielocaties, maar ze gaan ook juist samen gamen in teamverband tegen de deelnemers op de andere locaties. Ze strijden om een felbegeerde beker die door het beste team van Revalidatie Friesland, Klimmendaal of Basalt te winnen is. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een mooie medaille. De gamers vanuit Klimmendaal zullen op woensdag 14 juni, tussen 13.00 – 16.00 uur, deelnemen vanuit het ESports Talent Center in Papendal.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen