Start van normontwikkeling UV-C Desinfectie – Voor desinfectie van niet-kritische en semi-kritische medische hulpmiddelen

NEN gaat een norm ontwikkelen over UV-C Desinfectie – Voor desinfectie van niet-kritische en semi-kritische medische hulpmiddelen. Belanghebbenden kunnen hieraan meedoen. Bent u leverancier, fabrikant, CSA medewerker en/of anderszins betrokken bij het onderwerp? Laat ons uiterlijk 1 september 2023 weten dat u mee wilt praten.

De normontwikkeling is een vervolg op de Ontwerprichtlijn UV-C Desinfectie van niet-kritische en semi-kritische medische hulpmiddelen. Deze richtlijn vormt het startpunt voor prestatie-eisen van een desinfectiemethode van gereinigde (visueel schoon) niet-kritische en semi-kritische medische hulpmiddelen met niet-poreuze oppervlakken met behulp van UV-C straling. De aanleiding voor de normontwikkeling zijn vragen uit het werkveld over desinfectie met behulp van UV-C straling. Normafspraken leveren een  bijdrage aan het juist beoordelen, implementeren en valideren van desinfectie-apparatuur op basis van UV-C straling.

Werkwijze en procedure

De normontwikkeling zal plaats gaan vinden in een projectgroep, welke valt onder de normcommissie Steriliseren & Steriliteit. Deelname aan de projectgroep kan door interesse in deelname kenbaar te maken bij NEN. NEN zal op basis van de interesse van partijen in dit normontwikkelingstraject een informatiebijeenkomst organiseren. Partijen worden tijdens die bijeenkomst geïnformeerd over het proces, de mogelijkheid om deel te nemen en tevens wordt daarin de gelegenheid geboden om vragen te stellen en nadere informatie in te winnen. Daadwerkelijke deelname volgt na de informatiebijeenkomst, middels inschrijving.Leden van de projectgroep gaan schrijven aan de inhoud van de norm. NEN begeleidt het proces. De normcommissie toetst het document in een aantal ontwikkelstadia, via een vastgestelde procedure voor normontwikkeling. De normcommissie neemt het uiteindelijke besluit tot publicatie.

Meer informatie & aanmelden


Voor deelname aan de projectgroep en/of meer informatie over deze normontwikkeling: Saliha Lalout, Consultant NEN Zorg, Consument & Maatschappij, telefoon 015 2 690 318 of e-mail, [email protected].  

Meepraten over de inhoud van normen


Wilt u als belanghebbende meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie Steriliseren & Steriliteit houdt zich bezig met sterilisatie & medische hulpmiddelen. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar [email protected].

Bron: NEN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen