Inzet zes huisartsenorganisaties voor Rijnmonds digitaal zorgplatform Digizorg

Array

De huisartsenorganisaties Cohaesie, Haringvliet, Hoeksewaard, Ridderkerk, Zonboog en Rijnmond Dokters hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Digizorg. Dit is een initiatief van regionale ziekenhuizen, ouderenzorgorganisaties en huisartsenorganisaties om een eenduidige digitale toegangspoort voor alle burgers in de regio Rijnmond te realiseren.

Digizorg brengt digitale zorg binnen handbereik van patiënten door een app die het zorgaanbod van diverse zorgverleners op een laagdrempelige manier combineert. Hiermee krijgen patiënten eenvoudig toegang tot het digitale zorglandschap en worden zij ondersteund met informatie en voorlichting gedurende hun zorgtraject.

Het belang van aansluiting voor huisartsenzorg

Aad van ’t Hof, algemeen directeur Rijnmond Dokters benadrukt dat het voor huisartsen en hun organisaties cruciaal is om deel te nemen aan Digizorg: “Met de opkomst van digitale zorg en toenemende zorgvragen, wordt het steeds essentiëler om zorg digitaal aan te bieden of te ondersteunen. Een digitaal zorgplatform biedt huisartsen de mogelijkheid tot efficiëntere communicatie met patiënt en andere zorgverleners, waardoor Digizorg de sleutel kan worden tot geïntegreerde en verbeterde gezondheidszorg.”

Dominiek Rutters, directeur-bestuurder van Cohaesie vult aan: “Digizorg zorgt voor betere beschikbaarheid van informatie en geeft patiënten meer regie over hun gezondheid. Het aanbieden van een gecentraliseerde toegangspoort, zoals Digizorg is op termijn een enorme vooruitgang voor patiënten. Bovendien faciliteert het initiatief efficiëntere samenwerking tussen de eerste- en tweedelijn, waardoor de kwaliteit van zorg wordt verbeterd.”

Versnellen van digitale zorg en efficiënte samenwerking

Door het ondertekenen van de intentieverklaring neemt de samenwerking een vlucht voor het digitaal beschikbaar maken van de eerstelijnszorg. In de komende periode werken de betrokken partijen de samenwerking verder uit.

“Door zich aan te sluiten bij Digizorg, dragen deze huisartsenorganisaties bij aan een baanbrekend initiatief dat de digitale gezondheidszorg in onze regio kan transformeren. Dit versterkt de samenwerking tussen de 1e lijn, VVT en gespecialiseerde zorg, en onderstreept het unieke karakter van Digizorg aldus Dirk Schraven, lid van het Raad van Bestuur van het Erasmus MC en voorzitter van de Digizorg stuurgroep.

Brede steun voor Digizorg

Wat deze samenwerking uniek maakt, is het brede draagvlak. Naast de participatie van ziekenhuizen, ouderenzorgaanbieders en Star-shl (medische diagnostiek), betrekt de samenwerking nu ook de zes huisartsenorganisaties Cohaesie, Haringvliet, Hoeksewaard, Ridderkerk, Zonboog en Rijnmond Dokters. Dit initiatief richt zich op meer dan 1,2 miljoen burgers in de regio Rijnmond.

Bron: Rijnmond Dokters

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen