ConForte en Zorgkantoor Zilveren Kruis slaan handen ineen voor toegankelijke ouderenzorg in de regio

Array

Een consortium van vooraanstaande zorginstellingen binnen ConForte heeft in nauwe samenwerking met zorgkantoor Zilveren Kruis een ambitieuze transitieagenda onthuld voor de komende jaren, gericht op het waarborgen van toegankelijke ouderenzorg in de regio.

Deze gezamenlijke inspanning resulteerde in een transitieagenda die een heldere toekomstvisie schetst voor de ouderenzorg in de regio. De agenda onderstreept de cruciale rol van samenwerking en innovatie om de zorg toegankelijk te houden voor de groeiende populatie ouderen in onze regio.

Transitiemanager ConForte, Katja Smitskamp, sprekend namens de betrokken organisaties, benadrukt de kernboodschap van samenwerking: “Samenwerking is de sleutel. We gaan de ouderenzorg herdefiniëren en volledig inzetten op de regie en autonomie van ouderen, met ondersteuning van hun directe omgeving en de kracht van geavanceerde technologie.”

De VVT-organisaties voelen een diepe maatschappelijke verantwoordelijkheid om de meest kwetsbaren in de regio te voorzien van de juiste ondersteuning. Smitskamp vervolgt: “We zijn er voor de meest kwetsbaren en beloven dat we hen niet in de steek laten staan. Deze transitieagenda is ontworpen om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk veilig en aangenaam in hun eigen omgeving te leven, met volledige regie en autonomie, ondersteund door moderne technologie. We hanteren het principe ‘regionaal wat noodzakelijk is en lokaal wat mogelijk is’.”

De transitieagenda is opgebouwd rond de kernthema’s ‘zelf tenzij, thuis tenzij en digitaal tenzij’. Het doel is om de best practices optimaal te benutten, van elkaar te leren en grensoverschrijdend samen te werken. Samen bundelen ze hun krachten om toegankelijke ouderenzorg in de regio te waarborgen.

Dit initiatief belooft een positieve verschuiving in de ouderenzorg in de regio en illustreert de vastbeslotenheid van deze VVT-organisaties om te blijven investeren in kwaliteit van leven van ouderen. Samen bewegen ze naar een toekomst waar ouderen de zorg en ondersteuning krijgen die ze verdienen, met behoud van hun regie en autonomie. De kracht van regionale samenwerking en innovatie staat centraal in deze veelbelovende transitieagenda.

Over ConForte:ConForte is de brancheorganisatie van Rotterdamse zorgondernemers, waaronder Fundis, Laurens, Aafje, Lelie zorggroep, De Zellingen, De Vijverhof, Sonneburgh, Humanitas en Argos Zorggroep, Leger des Heils en MOB. De organisatie is gericht op verpleging, verzorging en thuiszorg in Rotterdam en bundelt kennis en ervaring en draagt zorg voor een krachtig netwerk.

ConForte behartigt belangen, signaleert knelpunten en doet oplossingsgerichte voorstellen. Daarnaast bevordert ConForte kennis, kwaliteit en deskundigheid en biedt het een platform voor informatie-uitwisseling en afstemming. ConForte faciliteert de samenwerking met andere sectoren en werkt aan een positieve beeldvorming met andere sectoren en anticipeert op veranderende wet- en regelgeving.

Bron: ConForte

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen