Kleuters leren over assistentiehonden

Afgelopen maandag werden de kleuters van juf Mandy van Basisschool De Ark in Heemstede, verrast met een bezoek van Natasja Koeckhoven en haar assistentiehond Anoki. Natasja kwam het lespakket Chrissy brengen en voorlezen uit haar boek Chrissy en de superhelden.

Natasja heeft een spierziekte, de ziekte van Pompe en ze heeft daarom een assistentiehond, Anoki. Samen met Anoki geeft ze voorlichting op basisscholen om zo kinderen te informeren over het belang van assistentiehonden en wat je moet doen als je er een tegenkomt.

De kleuters vonden het maar wat spannend toen Natasja in haar rolstoel met Anoki de klas binnenkwam. Maar toen het lespakket eenmaal uitgepakt op tafel lag, kwamen de vragen los. ‘Heeft ie lange nagels? Bijt de hond? Wat eet Anoki?’ Natasja liet zien wat Anoki kan doen voor haar en wanneer het werktijd of speeltijd is voor Anoki. Na alle vragen te hebben beantwoord en een stukje uit het boek voorgelezen te hebben, was de tijd om. De kleuters zwaaiden Natasja en Anoki uit en daarna las juf Mandy nog verder voor uit het boek. Dagen later wordt er nog over gesproken in de groep!

Dankzij de Postduivenhoudersvereniging De Vredesbode uit Heemstede ontvangen alle basisscholen in Heemstede en Bennebroek dit lespakket. Het lespakket bestaat uit het boek, lesbrief, set van 5 ansichtkaarten, kleurplaat, zoek de verschillenplaat, sticker en boekenlegger.

Volg Natasja en Anoki op facebook: Chrissy en de superhelden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen