Bezwaar maken: van nee naar ja

Als ouder van een kind met ZEVMB vraag je regelmatig materiële en financiële middelen aan. De gezondheidszorg staat onder enorme druk en de kosten blijven stijgen. Mantelzorgers worden steeds meer belast, en dat geldt ook voor jou als ouder van een kind met complexe zorgbehoeften. Alle betrokken partijen erkennen dat deze last te zwaar wordt. Soms lijkt het afwijzen van verzoeken voor hulpmiddelen een eenvoudige manier om kosten te besparen, of dit nu terecht is of niet. Helaas gebeurt dit maar al te vaak. Er moet een verandering komen, en daarom…

Je doet dit niet omdat je dat zo leuk vindt, maar omdat het nodig is om de zorg voor je kind vol te kunnen houden. Pijnlijk dus als je steeds vaker een nee hoort op je aanvraag. Het enige middel dat je dan hebt, is bezwaar maken. Op donderdag 14 december neemt onafhankelijk cliëntondersteuner Erika van de Bilt je tijdens het online webinar ‘Bezwaar maken: van nee naar ja’ je mee in de taal en de stappen die nodig zijn om succesvoller in bezwaar te gaan. Dit webinar wordt georganiseerd door Wat niemand weet en Veronique Werz.

…hoe kun je van “nee” een “ja” maken?

Precies dat willen we met jullie delen tijdens dit webinar. Erika zal jullie begeleiden bij het begrijpen van de taal en de stappen die nodig zijn om succesvoller bezwaar te maken. Het is geen garantie voor succes, maar het vergroot wel je kansen. Het indienen van bezwaar is het enige middel dat je als ouders van kinderen met complexe zorgbehoeften hebt. Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Praktische informatie:

  • Datum: donderdag 14 december 2023
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: Online via ZOOM, comfortabel vanaf je eigen keukentafel met je eigen kop koffie of thee
  • Presentatoren: Erika van de Bilt en Veronique Werz
  • Kosten: € 39,95 (inclusief 21% btw)
  • Het webinar zal alleen plaatsvinden als er minimaal 10 deelnemers zijn ingeschreven. Als dit aantal niet wordt gehaald, wordt je geld uiteraard teruggestort.

Erika van de Bilt is een deskundige met ervaring als onafhankelijk cliëntondersteuner voor complexe zorgvragen. Ze streeft ernaar om problemen openlijk bespreekbaar te maken en heeft een creatieve benadering om brede oplossingen te vinden.

Veronique Werz is de oprichter van de stichting Lotje&co en de community ‘wat niemand weet…’. Veronique staat bekend om haar snelle en creatieve denkwijze, waarbij ze kansen ziet in allerlei situaties. Als katalysator en inspirator probeert ze een brug te slaan tussen de realiteit en dromen. Door samen te werken hoopt Veronique ouders te inspireren om een betere balans te vinden tussen draagkracht en draaglast.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen