Slotervaartziekenhuis stemt vraag en aanbod af met planningsoplossing Paralax

Array

Ziekenhuis kiest voor personeelsplanningsoftware Rostar CAS
Het Slotervaartziekenhuis gaat gebruik maken van de personeelsplanningsoftware Rostar CAS van Paralax Planning Solutions. Alle 1500 medewerkers van het ziekenhuis worden met de software ingeroosterd. Het Slotervaartziekenhuis is sinds 1999 gebruiker van Rostar Flex, de voorganger van Rostar CAS. Het ziekenhuis onderscheidt zich door slimme, efficiente bedrijfsvoering. Een waterdichte personeelsplanning waar werknemers tevreden mee zijn, is bepalend voor het succes en resultaat van het ziekenhuis.

Om personeel met de juiste kwaliteit en in de juiste hoeveelheid aanwezig te hebben op momenten dat er ook vraag naar is, gaat het ziekenhuis gebruik maken van de capaciteitsmanagementmodule. Met de module kunnen onder meer forecasts getoetst worden, budgetten opgesteld en bewaakt worden en kunnen scenario’s voor verschillende plannen en doelstellingen van het ziekenhuis eenvoudig opgesteld en geanalyseerd worden.

De 1500 medewerkers moeten zich vaak flexibel opstellen, maar willen aan de andere kant ook graag zelf invloed uitoefenen op hun werktijden. De webmodule in Rostar CAS laat medewerkers via het web niet alleen hun eigen rooster inzien, zij kunnen ook aanvragen indienen voor vrije dagen, beschikbaarheid aangeven en diensten met elkaar ruilen. Met de SMS-module kunnen roosterwijzigingen en openstaande diensten per SMS naar de medewerkers verstuurd worden.

Volgens Aysel Erbudak, voorzitter van de Raad van Bestuur van Slotervaartziekenhuis, past de overstap naar Rostar CAS goed in de huidige bedrijfsvoering: “Door de nieuwe modules in Rostar CAS hebben onze medewerkers nog meer inspraak in hun eigen rooster. Dat hierdoor een verhoogde medewerkerstevredenheid wordt bereikt vertaalt zich onder andere in een lager ziekteverzuim. Daarnaast zijn vraag en aanbod in een ziekenhuis moeilijk te voorspellen, waardoor we voorheen al snel met over- of ondercapaciteit te maken hadden. Beiden kosten een zorginstelling veel geld. Dankzij de capaciteitsmanagementmodule kunnen we er voor zorgen dat het aanbod van personeel zoveel mogelijk aansluit op de zorgvraag. We hoeven niet meer onnodig mensen in te huren en kunnen voorkomen dat mensen niets te doen hebben. De investering is naar verwachting dan ook snel terugverdiend.”

Bron: Paralax

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen