Spoedpost Almelo functioneert fantastisch ondanks software probleem

Array

Sinds 2010 kent het Streekziekenhuis Twente op de locatie Almelo een spoedpost. Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp (SEH) werken met een gezamenlijke balie en met onderlinge werkafspraken. Buiten kantooruren doen huisartsen de triage voor alle patienten. Er komen naar verhouding vele aanlopers bij de huisartsen en niet meer bij de SEH. Taakherschikking vindt er plaats van artsen naar Nurse practitioners en Physician’s Assistants. DE huisartsen gaan binnenkort over op het Nederlands Triage Systeem. De nieuwe situatie is goedkoper dan die van vroeger. De professionals en managers van HAP en SEH werken goed samen. Kortom, het bruist er van de initiatieven en ambities om innovatieve spoedzorg te bieden. Al deze informatie pikte ondergetekende op tijdens een werkbezoek op vrijdagochtend 26 augustus. Raad van Bestuur, de managers daaronder, traumatoloog en andere professionals (in totaal negen personen) zaten klaar om mij te ontvangen. Er ligt een probleem dat dit Chipsofte-ziekenhuis niet in haar eentje kan oplossen. De software van Chipsoft is niet in staat om het Nederlands Triage Systeem (NTS) te ondersteunen. Er wordt nu op de PC van de SEH geplakt en geknipt om gegevens uit het NTS van de huisartsen over te nemen in het Chipsoft dossier. Het laten schrijven van een aparte software applicatie is schrikbarend duur voor dit ziekenhuis. Werk jij, o Nieuwsbieflezer, in een Chipsoft ziekenhuis, dat met hetzelfde euvel kampt? Stuur je dan een mail naar ondergetekende op [email protected] ? Tijdens het nationale spoedzorgcongres op 23 september presenteren enthousiaste, Almelose spoedzorgverleners hun spoedpost met behulp van een Tv-opname van TV Oost. Op dit congres komen alle recente ontwikkelingen in beleid, veld en wetenschap over de spoedzorg aan de orde. Dus ook die nieuwe spoedpost in Almelo. Reeds 120 leidinggevenden van ambulancediensten, HAP’s, SEH’s, zorgverzekeraars en nationale instanties schreven zich in. Wil jij ook naar dit congres? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘aankomende congressen’, lees de brochure en schrijf je in. Dankzij een grote sponsor is het congresgoedkoper dan gebruikelijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Spoedpost Almelo functioneert fantastisch ondanks software probleem"

  1. Helaas is dit artikel niet correct. Alle triagesystemen (denk aan bijvoorbeeld Manchester, Boston, Nederlandse Triage Standaard), kunnen worden geïmplementeerd in de software van ChipSoft.

    Voor vragen over het ChipSoft SEH-systeem kunt u terecht bij ChipSoft via [email protected]. Wij staan u dan graag te woord.

    Met vriendelijke groet,

    Janneke Vos
    ChipSoft

Comments are closed.

Recente artikelen