Mediq Apotheek in Goes-Zuid onder verscherpt toezicht

Array

mediqDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Mediq Apotheek Goes-Zuid onder verscherpt toezicht gesteld. De apotheek bleek de eerder door de inspectie gevraagde verbeteringen onvoldoende te hebben doorgevoerd waardoor er nog steeds risico’s voor de patiëntveiligheid zijn.

In oktober 2012 constateerde de inspectie tijdens een bezoek dat er in de apotheek sprake was van verhoogde risico’s voor de patiëntveiligheid. Deze risico’s lagen op het gebied van receptverwerking, medicatiebewaking, medicatieoverdracht en het bereiden van geneesmiddelen. De inspectie heeft destijds verzocht om zo snel mogelijk adequate maatregelen te nemen om de geconstateerde risico’s te beheersen. Tijdens een follow up bezoek op 14 maart 2013 constateerde de inspectie dat de apotheek onvoldoende maatregelen heeft getroffen. Zo werd, onder andere, geen onafhankelijke controle uitgevoerd door een tweede assistent bij weekendrecepten. De apotheker voerde geen aantoonbare eindcontrole uit op de afhandeling van medicatiebewakingsignalen. Er werd door de apotheek geen compleet en actueel medicatieoverzicht opgevraagd van patiënten die niet bij de apotheek zijn ingeschreven.

Het verscherpt toezicht is ingegaan op 26 maart 2013 voor een periode van drie maanden. Gedurende deze periode zal de inspectie de vorderingen nauwlettend volgen door onder andere onaangekondigde bezoeken.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen