Mark Rutte op bezoek op het Utrecht Science Park

Array

samenwerking3Twee jaar na zijn eerste bezoek was premier Mark Rutte gisteren opnieuw te gast op het Utrecht Science Park. “Er is hier altijd iets nieuws te zien” was de reactie van de premier op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst.

Samenwerking werpt vruchten af
Een van de grote ontwikkelingen op het Utrecht Science Park is de groeiende samenwerking en kennisconcentratie op het gebied van kankeronderzoek. Dit onderwerp stond centraal in het bezoek van de premier. Voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht, Jan Kimpen, noemde in het bijzonder de verregaande samenwerking langs de `A2-as’. Samen met het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL) in Amsterdam en met Philips en de Technische Universiteit Eindhoven werkt het UMC Utrecht nauw samen om nieuwe behandelingen te ontwikkelen voor kanker.

Het UMC Utrecht bouwt samen met het NKI/AVL een nieuw kankercentrum in Utrecht. Volgens professor Elsken van der Wall, voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center, is het een veelbelovende combinatie. “Het UMC Utrecht excelleert in innovatieve medische beeldvorming, het NKI/AVL staat bekend om zijn patientgerichte zorg, en de alliantie met Philips zorgt voor nieuwe beeldvormingstechnieken”.

De komst van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie naar Utrecht sluit hier logisch op aan. In dit nieuwe ziekenhuis worden vanaf 2016 alle Nederlandse kinderen met kanker behandeld.

3000 nieuwe banen
Tijdens het afsluitende rondetafelgesprek met ondernemers en wetenschappers kreeg premier Rutte de gelegenheid om vragen te stellen over de drijfveren van bedrijven om juist op het Utrecht Science Park samenwerking te zoeken. Daarbij kwam ook aan de orde dat het Utrecht Science Park investeert
in een nieuwe Life Science Incubator (bedrijfsverzamelgebouw voor startende bedrijfjes). Dit gebouw wordt in 2015 geopend. Het aantrekken en faciliteren van nieuwe innovatieve bedrijven draagt bij aan het verder ontwikkelen van oplossingen en technieken op het gebied van life sciences-onderzoek. Floris de Gelder, directeur Utrecht Science Park: “In de komende jaren verwachten wij hier 3000 hoogwaardige nieuwe banen te kunnen creeren”.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen