Google Glass? Ik geloof niet meer in een doorslaand succes

Array

Vandaag las ik een artikel van Robert Scoble op TheNextWeb en ik denk dat hij gelijk heeft. Bij de introductie van Google Glass was ik erg enthousiast maar dat enthousiasme is behoorlijk getemperd. Enthousiasme gedurende acht maanden vasthouden zonder dat enthousiasme te voeden is niet erg realistisch. Dat Coca Cola zo briljant is dat zij mensen geld laten betalen voor producten om reclame voor het bedrijf te maken okay, maar zoveel credit heeft Google niet bij haar klanten. Belachelijk eigenlijk dat ze die happy few maar liefst $ 1.500 ( excl. BTW ) hebben laten betalen om de PR- agent te zijn maar niet gezorgd hebben dat deze believers anderen enthousiast te maken. Ook ik ben op het punt aangekomen dat ik geen ambities meer heb om een Google Glass te willen dragen, interesse gewoon verloren. En wat als je er nu wel een hebt, hoe irritant is het dan dat je dan continue aangeklampt wordt door mensen die het ook willen proberen. Met een gewone bril heb je dat niet en ook niet als je de nieuwste telefoon hebt. Google Glass is teveel gehyped door mensen die hun brood verdienen met hypen mmar ook zij hebben geen mooie resultaten met Google Glass kunnen presenteren. Ik mis resultaten en doorbraken. Ik ben namelijk niet onder de indruk van iemand die z’n dig op zijn hoofd heeft en hem gebruikt als een veredelde digitale camera.google-glass-macroEn wat moet er worden van een lancering met een prototype die nog steeds niet is uitgerust met een goede API?  En wie gaat er wat betalen als
Google glass ook beschikbaar komt voor alle niet uitverkorenen die hun enthousiasme niet zijn verloren?  En hoe zullen maatschappijen reageren als er mensen rondlopen die de hele dag hun omgeving en handelingen registreren na alle schandelen van de NSA en de rol van Google?  En wat gaan overheden doen met de mogelijkheden van de de oogsensor? Die oogsensor kan dus signaleren of iemand dronken of stoned, stel je krijgt een ongeval wat niet je schuld is, dat laten de beelden zijn maar worden de waarden van die oogsensor aangekoppeld. Mag iemand in een rechtzaak de data opvragen uit jouw Google Glass en dat tegen je gebruiken? En wat doet Google op advertising met de dingen die iemand door zijn of haar Google Glass bekijkt, wordt je daarmee ook lastige gevallen met ads te veel te prominent in beeld komen. Mij is al opgevallen dat je de eerste Google Glass believers steeds minder met hun bril ziet pronken. En ook de medewerkers van Google worden nog weinig met het ding op gesignaleerd.

Mijn verwachtingen waren hoog, zeker voor de zorg.  Maa doordat het zo lang duurt tot introductie en je zo weinig dingen ziet waar ik echt warm van wordt, denk ik dat Google Glass het momentum heeft verloren. En als een van Robert Scoble van TheNextWeb ook zijn enthousiasme is verloren, ben ik bang dat de bubble al gebarsten is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen