Vaccin voor Parkinson in ontwikkeling

Array

affirisEen Oostenrijkse farmaceutische bedrijf heeft preklinische ontwikkeling van een Parkinson-vaccin dat is gericht op een specifiek eiwit dat is nauw verbonden met het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson. Positieve resultaten van externe evaluaties hebben geleid tot aanzienlijke investeringen voor het project door de Oostenrijkse Research Promotion Agency omhet onderzoek te stimuleren .

AFFiRiS’s AFFITOME technology, die het vaccin is ontwikkeld heeft gebruik gemaakt van de ontwikkeling van twee Alzheimer vaccins die momenteel in Fase I klinische getest worden. In oktober 2008, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met GlaxoSmithKline Biologicals voor de verdere klinische ontwikkeling, marktintroductie en verkoop.

De wijze waarop het vaccin zou werken heeft te maken met de zeer specifieke structuur van de menselijke eiwitten bij mensen met Parkinson. Walter Schmidt, CEO of AFFiRiS, legt uit:

“Alfa-syn is een aantrekkelijk doelwit voor de behandeling van de oorzaak – niet alleen de symptomen – van Parkinson. Het is echter wel belangrijk in gedachten te houden dat alfa-syn een menselijk eiwit is dat behoort tot een familie van eiwitten met zeer vergelijkbare structuren zoals bèta syn, een essentieel neuroprotectieve factor. De behandeling  is gericht op de vermindering van alfa-syn, Maar dit mag niet leiden tot vermindering in verwante proteines, zoals bèta-syn. Onze technologie stelt ons in staat een vaccin te ontwikkelen dat alleen antilichaam zoals alfa-syn heel specifiek te reduceren. “

www.affiris.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Vaccin voor Parkinson in ontwikkeling"

  1. Is er enig vooruitzicht wanneer het Parkinsonvaccin op de markt komt?Is het vaccin ook geschikt voor patienten van Parkinson in de beginfase van de ziekte of is het alleen ter voorkoming van Parkinson?

Comments are closed.

Recente artikelen