Collectanten Stichting Spierziekten bestraft voor oplichting

Array

De collecte voor de Stichting Spierziekten in oktober 2008 in een winkelcentrum in Capelle aan den IJssel was oplichting. De Stichting Spierziekten heeft geen band met het Prinses Beatrix Fonds, de Stichting Spieren voor Spieren of de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). De 21-jarige voorzitter van de stichting bekende gisteren bij de rechter dat er geen vergunning was aangevraagd.  Stichting spiekerziekten had vaak geen toestemming om in supermarkten te collecteren en ze deden dat voornamelijk in de regio Rotterdam, Vlaardingen en omstreken. Het CBF  heeft de stichting spierziekten ook al eens waarschuwing gegeven. In Capelle a/d IJssel zijn 2 collectanten aangehouden die vandaag voor de rechtbank moesten verschijnen. Beide personen is oplichting ten laste gelegd en de rechter achtte dat ook bewezen. Gek genoeg is de website van de stichting nog steeds actief maar zijn rekeningnummers en verzoeken om donaties en dergelijke wel verdwenen.

stichting-spierziekten

De voorzitter vertelde dat hij die stichting had opgericht omdat de pa van een vriend van hem die ziekte heeft. Het geld was voor onderzoek, maar dat had ik nog niet geregeld. Omdat de mensen die geld schonken dat niet wisten, blijft het toch oplichting ongeacht het feit of het nu wel of geen kwade bedoelingen had. De stichting collecteerde met collectbussen die ze zelf van een opdruk hadden voorzien.

Omdat de rechter niet bewezen vond dat het geld nooit bij genoemd goede doel terecht zou zijn gekomen, matigde hij de straf tot dertig uur werken. De in Capelle aangehouden collectant Mart G. (23) kreeg zes weken cel opgelegd, waarvan vier voorwaardelijk. Omdat hij ook nog een fiets stal bij een winkel.

De Stichting Spierziekten staat niet geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling bij de Belastingdienst.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Collectanten Stichting Spierziekten bestraft voor oplichting"

  1. Stichting Spierziekten

    Ik snap niet dat alles over Stichting Sierziekten op zo een manier word gebracht dat ze heel fout zijn.door deze manier gaan bepaalde mensen stichtingen volgen  die normaal niets met ze te maken zouden willen hebben.In dit geval zal dan voornamelijk VSN  meer donateurs krijgen.Het begint wel heel verdacht verdacht te worden in mijn ogen dat er zoveel word verdraaid in de slechtste zin.Stichting spierziekten heeft een vermogen dat netjes op de rekening staat wat afkomstig is van collectes in besloten kringen.Er is geen enkele mistap gemaakt door directe collectanten van Stichting Spierziekten want het bestuur lette er goed op dat de regels gevolgd zouden worden.Als men de tekst bij google leest lijkt het dat die personen die berecht en een gevangenisstraf  hebben gekregen iets met stichting spierziekten te maken.Dat is niet gepast.Zij hebben niets met stichting spierizkten te maken.Die 30 werkuren heeft de voorzitter gekregen omdat hij op dat moment op de stoep van de supermarkt  aan het collecteren was.Dus op de openbare grond. Dat de rekeningnummer er niet meer staat is omdat Stichting Spierziekten een tijdje alle activiteiten zal staken.Dit word gedaan omdat Stichting Spierziekten door andere stichtingen en personen ongepast in zwart daglicht is gesteld.Stichting Spierziekten heeft trouwens ook nooit donateurs gehad.Stichting Spierziekten word niet opgegeven dus jullie kunnen verbaast toekijken  in de toekomst.Heel veel sterkte

Comments are closed.

Recente artikelen