Student Exchange Programme

Array

De Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging (K.N.P.S.V.)organiseert in samenwerking met de International Pharmaceutical Students’Federation (IPSF) het Student Exchange Programme (SEP). (Bio)farmacie-studenten van over de hele wereld kunnen meedoen aan dit programma. Het programma houdtin dat een student voor een periode van minimaal een maand stage loopt in een ander land. Deze stage vindt plaats in de zomermaanden en kan in de openbare en ziekenhuisfarmacie, het onderzoek en de industrie plaatsvinden.

Elk jaar zijn er weer vele Nederlandse studenten die geïnteresseerd zijn in het doen van dit programma. Dit programma helpt namelijk niet alleen mee aan het vergroten van de farmaceutische kennis van de studenten, maar ze krijgen ook een kijkje in de cultuur en werkomstandigheden in andere landen, wat meehelpt aan vergroting van de ontwikkeling van de student. Andersom is dit natuurlijk ook het geval.

Voor elke buitenlandse student die in Nederland geplaatst wordt, kan in het jaar erop 1,5 Nederlandse student op SEP. Het is dus voor de uitbreiding van de kennis van de Nederlandse student van belang dat er elk jaar weer veel buitenlandse studenten in Nederland geplaatst worden. Ieder jaar neemt de belangstelling van de buitenlandse studenten voor Nederland toe. Nederland staat natuurlijk niet voor niets bekend als een ontwikkeld land op farmaceutisch gebied en de KNPSV wil als Nederlandse vereniging graag zijn kennis overdragen. Apothekers die voorgaande jaren een buitenlandse student een stageplek hebben aangeboden zijn hier erg enthousiast over.

Wilt u meehelpen Nederlandse kennis over te dragen op buitenlandse farmaciestudenten en wilt u een Nederlandse student de kans geven zijn kennis op buitenlands farmaciegebied te vergroten? Dan kunt u zich opgeven als hostvoor het Student Exchange Programme. Als host kunt u de student bekend maken met het reilen en zeilen in uw apotheek of bij uw onderzoek. Als host wordt vaak ook onderdak aan de buitenlandse studenten gegeven. Als u alleen een stageplek, maar geen onderdak kan aanbieden is dit natuurlijk geen probleem.
Een externe accommodatie kan dan door ons geregeld worden. Wilt u zich opgevenof wilt u meer informatie over dit programma dan kunt u mailen naar[email protected] of bellen (0613765824).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen