Bijna iedere moeder heeft kraamzorg gehad

new_born_babyBijna iedere vrouw die in Nederland bevalt, maakt gebruik van kraamzorg.
Vrouwen van niet-westerse afkomst hebben iets minder vaak kraamzorg, maar de laatste jaren is het gebruik van kraamzorg daar ook toegenomen. In totaal bijna 95 procent van alle vrouwen heeft na een bevalling kraamzorg gehad, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat percentage ligt op 89 procent bij vrouwen van niet westerse komaf. Dat aandeel is de laatste jaren echter wel toegenomen, zo’n tien jaar geleden had slechts 77 procent gebruik gemaakt van kraamzorg.

Van de vrouwen die thuis beviel, maakte zo’n 99 procent gebruik van kraamzorg, tegenover 94 procent van de vrouwen die in het ziekenhuis hun kind kregen.

Gemiddeld wordt 39,5 uur kraamzorg gebruikt, autochtonen vrouwen maken er meer gebruik van dan niet-westerse allochtone moeders.

In 2010-2011 kreeg een op de tien vrouwen tussen de 15 en 50 jaar een of meer kinderen.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen