Hardenbergse cardioloog voorgedragen voor eretitel Mednet Toparts 2012

Array

SONY DSCCardioloog Raymond Lionarons van de Saxenburgh Groep is door zijn collega specialisten in het land voorgedragen voor de eretitel ‘Toparts 2012’ van Mednet. Donderdag 17 januari vindt de bekendmaking plaats in Houten.

Mednet is een interactieve informatiebron op medisch gebied, met een magazine en E-zine. Voor de vijfde keer op rij heeft Mednet een intercollegiale verkiezing gehouden voor Toparts van het jaar. Dit jaar wordt de verkiezing voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Orde van Medisch Specialisten. De Topartsverkiezing is een intercollegiale verkiezing onder medisch specialisten. De artsen die binnen hun eigen vakgebied de meeste stemmen krijgen, komen in een top 3 en krijgen de eretitel ‘Toparts 2012’.

Dierbaren toevertrouwen
De vraag die collega specialisten moesten beantwoorden luidde: “Aan welke vakgenoot vertrouwt u uw dierbaren toe?” Collega’s in den lande stellen blijkbaar zoveel vertrouwen in cardioloog Raymond Lionarons van de Saxenburgh Groep, dat dit heeft geleid tot zijn nominatie binnen het specialisme cardiologie. Lionarons zegt hierover: “Hoewel ik niet verwacht dat ik – gelet op het stemgeweld van de grote klinieken – in de top 3 zal eindigen, ben ik uiteraard wel vereerd met deze tweede positieve beoordeling en nominatie.” In 2010 was Lionarons ook al genomineerd voor de titel Toparts.

De cardioloog van de Saxenburgh Groep houdt behalve in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, ook spreekuur in het Dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden en de buitenpoliklinieken in Ommen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. Bovendien zijn er plannen voor het starten van een spreekuur in Geesteren.

Donderdag 17 januari zal Carina Hilders, voorzitter van de werkgroep De Medisch Specialist, bekend maken wie de Topartsen 2012 zijn geworden en zal duidelijk zijn, of cardioloog Raymond Lionarons één van hen is. De verkiezing kent hoe dan ook geen verliezers. Het is geen manier om kwaliteit te meten, maar wel om aan te geven dat een voorgedragen specialist zijn werk erg goed doet.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen