Niet gecategoriseerd

Agis en fysiotherapeuten samen in programma lage rugklachten

Array

Agis en fysiotherapeuten samen in programma lage rugklachten
Nieuws van: Zorgverzekeraars Nederland
Publicatiedatum: 6 juni 2005
 
Zorgverzekeraar Agis gaat samenwerken met de organisatie Het Gezonde Net, waar landelijk meer dan 100 fysiotherapiepraktijken zijn aangesloten. Agis verzekerden met lage rugklachten kunnen daardoor een gericht zorg- en begeleidingsprogramma volgen bij een fysiotherapeut die is aangesloten bij Het Gezonde Net. Dit speciale programma heet PhysioPoint. Volgens Agis kan de behandeling binnen twee dagen beginnen.

In het programma PhysioPoint kan de patiënt actief aan zijn of haar herstel werken. De patiënt wordt hierbij volgens de overeenkomst individueel begeleid door de therapeut. ‘Afhankelijk van de persoon en klachten krijgt de patiënt individuele therapie, groepsbehandeling of een combinatie van beiden. Iedere patiënt krijgt schriftelijk informatie over zijn of haar klacht en een cursusmap met onder andere gerichte praktijkoefeningen. De groepsbehandeling bestaat in totaal uit 14 trainingssessies van een uur en 7 voorlichtingssessies van 30 minuten’, zo verzekeren beide partijen.

Behandelplan
‘Na een intakegesprek krijgt iedere patiënt een persoonlijk behandelplan en een oefenschema. Ook de verwijzende arts ontvangt het plan zodat deze goed geïnformeerd is. Vervolgens werkt de patiënt individueel en/of in de groep aan het eigen herstel en het doel van het behandelplan. Na de laatste sessie volgt een outtake gesprek waarin de therapeut en patiënt de balans opmaken. Ook hiervan ontvangt de betrokken arts een rapport’, aldus de betrokken organisaties. De overeenkomst tussen Agis en Het Gezonde Net geldt voor zeker een jaar.
 
Lees meer op Website Het Gezonde Net
 
Bron: ZN