PGGM komt met sterk verbeterd pensioenoverzicht

Array

De bijna 1 miljoen werknemers in de sector zorg en welzijn krijgen vanaf deze maand een compleet vernieuwd pensioenoverzicht thuisgestuurd van hun pensioenfonds PGGM. Het is veel eenvoudiger van opzet en taalgebruik en naast bruto-bedragen krijgen klanten nu ook een schatting van wat ze netto aan pensioeninkomen overhouden. In combinatie met de online pensioenplanner hebben de deelnemers nu een compleet en helder zicht op hun pensioensituatie, op basis waarvan ze desgewenst ook extra aanvullende maatregelen kunnen treffen.

PGGM neemt voortouw
Pensioenfondsen zijn verplicht hun klanten jaarlijks een overzicht te sturen van hun pensioenrechten. De Consumentenbond ijvert al jaren voor een verbeterd overzicht van pensioenuitvoerders en verzekeraars. PGGM heeft nu, vooruitlopend op verkennend onderzoek hiernaar met de VB (Vereniging voor Bedrijfstakpensioenfondsen), het voortouw genomen en introduceert nog dit jaar een eenvoudiger ontwerp. Actueel
Het pensioenoverzicht is niet alleen sterk verbeterd qua opzet, maar ook aangepast aan de actualiteit. Per 1 januari 2006 verandert de pensioenregeling immers ingrijpend, doordat de overheid het prepensioen afschaft. Hierdoor verdwijnt het FLEX-pensioen uit de pensioenregeling, maar gaan werknemers in de zorg en welzijn tegelijkertijd ook meer Ouderdomspensioen opbouwen. Deze nieuwe regeling die op 17 juni jl. is goedgekeurd door het PGGM-bestuur, is al verwerkt in het pensioenoverzicht 2005.

Naast de veranderingen in de nieuwe regeling, krijgen PGGM-klanten ook meer informatie over de nieuwe levensloopregeling. Hiermee kunnen zij toch eerder stoppen met werken of tijdens hun loopbaan een tijdje betaald vrijaf nemen.

Online pensioenplanner
PGGM-klanten die zelf aan de gang willen met hun inkomensplanning, kunnen nu al aan de slag met de handige pensioenplanner. Deze is te vinden op www.pggm.nl/pensioenplanner. Hier kunnen klanten heel gemakkelijk berekenen op welk inkomen zij uitkomen als zij op de leeftijd van hun keuze willen stoppen met werken. En wat klanten desgewenst kunnen doen als zij hun toekomstige pensioeninkomen willen aanvullen, bijvoorbeeld met levensloop.

Bron: Zorgkrant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen