Niet gecategoriseerd

Kiemel mag puinruimen

Array

Jan Kiemel nieuwe bestuurder Slotervaartziekenhuis, belastingdienst legt beslag

Jan Kiemel wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis. De arts Kiemel is nu nog algemeen directeur van het BovenIJziekenhuis en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Directeuren. Met de benoeming van Kiemel zijn in het Slotervaartziekenhuis de gelederen weer gesloten. Na het vertrek van interimbestuurder Paul Sturkenboom was met name binnen de medische staf onrust ontstaan over de bestuurskracht van het ziekenhuis. Daarnaast heeft het ziekenhuis te kampen met een zorgelijke financiële situatie Met de komst van Jan Kiemel hoopt het Slotervaart ziekenhuis dat de zorgelijke financiële situatie af te wenden. De komende weken worden met kracht de gesprekken voortgezet met VU medisch centrum om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst zoals aangekondigd op 26 mei.

Dit heeft directeur patiëntenzorg Philip Engelen vanmiddag bekend gemaakt aan de medewerkers van het Slotervaartziekenhuis. Bij die gelegenheid heeft Engelen ook gemeld dat de belastingdienst een zogenaamd bewarend beslag heeft gelegd omdat het ziekenhuis verschuldigde belasting nog niet betaald heeft als gevolg van liquiditeitsproblemen wat is ontstaan onder regime van Paul Sturkenboom.

Het ziekenhuis is verbaasd over dit beslag omdat met de belastingdienst afspraken waren gemaakt over latere betaling. Die afspraken zouden in september worden geëvalueerd. Dan zal ook blijken of de liquiditeitsproblemen slechts van tijdelijke aard zijn.

Volgens het ziekenhuis zijn de voornaamste oorzaken zijn gelegen in de invoering van een nieuwe financieringssystematiek voor ziekenhuizen, de zogenaamde DBC-systematiek, en in de kosten voor ingrijpende verbouwingen in het ziekenhuis. Voor die verbouwingen heeft het ziekenhuis toestemming van het College Bouw en dat betekent dat het de bouwkosten later in het budget vergoed krijgt.

Intussen is het ziekenhuisbestuur druk bezig met het zoeken van oplossingen voor de betalingsproblemen op korte termijn. Met de belastingdienst zal daarover vrijdag nader worden gesproken.Het gelegd beslag heeft overigens geen gevolgen voor de bedrijfsvoering. De patiëntenzorg gaat onverminderd door.

Bron: Medicalfacts

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.