Onduidelijkheid over berekening zorgtoeslag

Array

Mensen die zelf willen uitrekenen of en hoeveel zorgtoeslag zij krijgen, stuiten op dit moment op een probleem. Informatie van de Belastingdienst levert een lagere zorgtoeslag op dan de gegevens van het ministerie van minister Hoogervorst (Volksgezondheid). Dat ontdekten de makers van www.verzekeringssite.nl donderdag. Een woordvoerster van staatssecretaris Wijn (Financiën) benadrukt echter dat dit komt omdat de berekening op de site www.toeslagen.nl ook een proefberekening is. Dat staat ook op de site. De hoogte van de bedragen voor de berekening van de zorgtoeslag zijn nog niet definitief vastgelegd. De hoogte van de toeslag die de kosten van de basisverzekering voor mensen met een kleine beurs betaalbaar moet houden, is afhankelijk van het inkomen en de gemiddelde hoogte van alle door de verzekeraars bepaalde premie. Hoe hoger dat gemiddelde is, hoe hoger het geld dat verzekerden elke maand als een soort huursubsidie van de overheid krijgen.Toeslagen
De site www.toeslagen.nl van Financiën gaat bij de berekening van de toeslag uit van een gemiddelde premie van 1000 euro. Het ministerie van Volksgezondheid laat echter weten dat hoewel de premies van de verzekeraars nog niet bekend zijn, Hoogervorst de zorgtoeslag gaat berekenen op basis van een gemiddelde van 1100 euro. Mocht dat achteraf een verkeerd bedrag zijn, dan wil hij dit in maart volgend jaar aanpassen. De makers van de verzekeringssite hebben besloten zich tot nader order aan de informatie van de Belastingdienst te houden. Ze waarschuwen de bezoeker wel voor de onduidelijkheid die er nog heerst. Toeslagen.nl
Bron: Planet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen