Terreurtas??? Bedreigde tas verbandmiddelen of publiciteitsstunt

Array

Het bedrijf Medicall Lifes Support uit Kesteren kwam op het idee door het succes in het buitenland waar reeds terreuraanvallen hadden plaatsgevonden of waar de dreiging ook heerst. Het bedrijf is gespecialiseerd in verbandtrommels en brengt binnenkort dus de ’terreurtasjes’ op de markt die in geval van een terroristische aanval wat hulp kunnen bieden. In de tasjes zitten onder meer een stofmasker, een zaklantaarn met fluitje, een plastic wegwerpregenjas, een isolatiedeken en een pleisterassortiment.

De tasjes zijn/waren er in drie maten; de twee kleinste uitvoeringen kunnen aan de broekriem worden gehangen. De grootste is bestemd voor twee personen. Het bedrijf kwam op het idee naar aanleiding van het succes van dergelijke tasjes in andere landen door terreuraanslagen en de dreiging daarvan. Het heeft de inhoud van de tasjes zelf samengesteld.

Inmiddels gonst het van de geruchten en lijkt het initiatief al even snel weer van de baan te zijn. Het bedrijf achter de terreurtasjes zegt bedreigd te zijn door iemand die zei namens Al-Qaeda te spreken. De foto van het tasje op de website van het bedrijf is verdwenen en op de foto op Planet, staat een tasje met verbandmiddelen van van Heek. Een bedrijf wat vele jaren grote successen kende maar wat volledig in vergetelheid is geraakt. Wat de ware status van het verhaal is, is niet bekend. De reden dat op de website van het bedrijf niets meer te vinden is over de terreurtas geeft te denken.

Een van onze redacteuren heeft vandaag contact gehad met het bedrijf om het verhaal te verifieren. Daar wist vertelde men dat het tasje toch weer geleverd mag worden na overleg met de politie. De redactie van Medicalfacts wacht de reactie van de persvoorlichter van de Politie af. Wordt vervolgd…………………………

UPDATE 1
Volgens het Brabants Dagblad is er wel aangifte gedaan.
De politie onderzoekt de bedreiging gericht aan een Betuws bedrijf dat ’de toorn van Allah’ over zich zou hebben afgeroepen, omdat het een ’terreurtas’ op de markt wil brengen. In naam van Osama bin Laden werden de eigenaren van het bedrijfje per e-mail gesommeerd om de productie te stoppen.

In het anonieme, elektronische bericht stond dat er "maatregelen zouden volgen" als het bedrijf door zou gaan met de productie van de terreurtasjes.
De directie van het bedrijf heeft aangifte gedaan, zo bevestigde een woordvoerster van de politie woensdag. De politie is een onderzoek begonnen om de afzender van de e-mail te achterhalen. Volgens de woordvoerster is een dergelijke bedreiging, zelfs als het om een grap zou gaan, niet gepast nu er zoveel te doen is over mogelijke terroristische aanslagen. De politie neemt de zaak hoog op en hoopt de afzender van de e-mail snel te achterhalen. „Juist als dit een grap is, willen we een goed gesprek met de maker hebben“, aldus een woordvoerder van de politieregio Gelderland-Zuid. De ’terreurtas’ is een heuptasje met beschermingsmiddelen voor burgers die onverhoopt in een aanslag verzeild raken.
Daarnaast sluit Medicalfacts het ook niet uit dat het om een publiciteitsstunt zou van om het terreurtasje in de markt te zetten. Als dat het geval is, is een goed gesprek ook op z’n plaats.
UPDATE 2
Op deze site schreven we dat de naam van het bedrijf Medical Lifes Support dit moet Medicall Lifes Support uit Kesteren zijn. Ook bij de KvK staat het bedrijf vermeld met deze spelfout.

Recente artikelen