Mannen vinden zwangere partner seksueel erg aantrekkelijk

0
252

Onderzoek: mannen vinden zwangere partner seksueel erg aantrekkelijk

Zwangere vrouwen kunnen trots zijn. Ze worden op handen gedragen door hun partners. Uit een onderzoek van het tijdschrift BETER blijkt dat maar liefst zeventig procent van de mannen gloeit van trots als de partner zwanger is. Eén op de drie mannen vindt haar mooier dan ooit. Vijftien procent vindt haar seksueel aantrekkelijker dan daarvoor.

Mannen voelen ook sterk de behoefte hun zwangere partner te beschermen. Ruim veertig procent onderschrijft een stelling van die strekking. Een kleine groep mannen is minder positief over de zwangerschap. Ze hebben het gevoel dat er geen weg terug meer is (10 procent), hebben geen zin meer in vrijen (6 procent) of voelen zich buitengesloten (5 procent).
Meer kinderen, meer aantrekkingskracht
Mannen waarvan het al wat langer geleden is dat hun partner zwanger was, geven een totaal andere beoordeling dan jonge vaders. Van de mannen die twaalf jaar of langer geleden voor het eerst vader werden, geeft zeventien procent aan hun partner destijds seksueel aantrekkelijker te vinden tijdens de zwangerschap. Geen van de vaders met een kind jonger dan één jaar die deelnamen aan het BETER-onderzoek onderschrijft deze stelling. Jonge vaders kenden wel veel meer de behoefte de zwangere partner te beschermen (73 procent tegen 42 procent gemiddeld).
Ook het aantal kinderen speelt bij mannen een rol in de beleving van de zwangerschap. Hoe meer kinderen hoe groter de seksuele aantrekkingskracht tijdens de zwangerschap. Van de vaders met één kind vond dertien procent zijn zwangere partner seksueel aantrekkelijker. Per kind stijgt dit percentage tot twintig procent bij de vaders met vier kinderen of meer.

Sterke moeders
En wat als de zwangerschap overgaat in het moederschap, wilde het tijdschrift BETER weten. Ook dan zijn mannen erg positief. De helft van alle vaders zag hoe sterk de partner was. Iets minder dan de helft geeft aan dat ze naar elkaar zijn toegegroeid of spreekt over een verdieping van de relatie en 37 procent geeft aan bijzondere nieuwe eigenschappen te hebben ontdekt bij de partner.

Toen mijn vrouw/vriendin voor het eerst zwanger was…

 • gloeide ik van trots: 68 procent
 • wilde ik haar overal tegen beschermen: 42 procent
 • vond ik haar mooier dan ooit: 34 procent
 • vond ik haar seksueel aantrekkelijker dan daarvoor: 15 procent
 • dacht ik ‘nu is er geen weg meer terug’: 10 procent
 • stond vrijen me niet aan: 6 procent
 • voelde ik me buitengesloten: 5 procent
 • vond ik haar minder aantrekkelijk: 4 procent
 • was ze niet meer de vrouw voor wie ik was gevallen: 2 procent

Toen de baby er was en mijn vrouw/vriendin moeder was…

 • zag ik hoe sterk ze was: 51 procent
 • zijn we nog verder naar elkaar toegegroeid: 44 procent
 • heeft onze relatie zich meer verdiept: 44 procent
 • ontdekte ik allerlei bijzondere nieuwe eigenschappen aan haar: 37 procent
 • kwam ik op de tweede plaats: 15 procent
 • was er nauwelijks iets over van ons seksleven: 15 procent
 • praatten we amper over iets anders dan de baby: 13 procent
 • miste ik mijn oude leventje: 10 procent
 • had ze weinig aandacht voor haar uiterlijk: 10 procent
 • vond ik haar sexier dan ooit: 10 procent
 • hadden we meer ruzie dan daarvoor: 8 procent
 • zag ik dat ze ook minder leuke kanten heeft: 5 procent