Niet gecategoriseerd

Ex-neuroloog MST stelde onjuiste diagnoses

Array

Ex-neuroloog MST stelde onjuiste diagnoses’ Een woordvoerder van het letselschadebureau zei maandag dat de verzekeringsmaatschappij van de voormalige neuroloog inmiddels aansprakelijkheid heeft erkend. Hoe hoog de claims zijn, wil hij niet zeggen. Gezondheid verslechterd
Volgens de zegsman kregen de patiënten te horen dat ze aan de ziekte van Parkinson of aan multiple sclerose leden. Zij kregen daar medicatie voor. Hun gezondheidstoestand is sindsdien ernstig verslechterd. Volgens het Medisch Spectrum Twente en het letselschadebureau zijn de klachten zo ernstig dat ze aan de inspectie voor de Volksgezondheid zijn voorgelegd. Bron: ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Ex-neuroloog MST stelde onjuiste diagnoses"

  1. Wie is deze neuroloog??Wij hebben iets dergelijks meegemaakt in schiedam met een arts, hij stelde de diagnose zeer ernstige epilepsi bij onze dochter van nog geen jaar oud.Ons gevoel zei dat er iets niet klopte en we hebben een second opinion gehad in het Erasmus. Er bleek totaal niets aan de hand met onze dochter.Wie weet hoe deze arts heet waar het nu in MST om gaat??Ik hoor het graag.mvrgr.Nossie

  2. Redactie Medicalfacts/ER

    Hoi Nossie,

    Het gaat om neuroloog Ernst Jansen Steur van het MST. De zaken speelden zich af tussen 1990 en 2004. De arts verliet in 2004 onder dwang het MST.De handelwijze van de Enschedese neuroloog is anderhalf jaar geleden al voorgelegd aan het OM in Almelo. Letselschadebureau Drost in Hengelo heeft een aantal zaken in behandeling gehad in 2005.

    Verzekeraar MediRisk van het ziekenhuis waar Jansen Steur tot 2004 werkte, het Medisch Spectrum Twente in Enschede, is in dertien zaken overgegaan tot betaling van een schadevergoeding, zegt Drost. Volgens hem is aan deze patiënten in totaal tussen de 300.000 en 400.000 euro uitgekeerd. MediRisk wil daarover geen mededelingen doen. De verzekeraar verwijst voor informatie naar het ziekenhuis, het ziekenhuis weer naar MediRisk.

Comments are closed.