Hoe ziet de toekomst eruit van kleine ziekenhuizen en nevenlocaties?

Array

Op 27 juli 2005 heeft het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen (Bouwcollege) een signaleringsrapport gepubliceerd over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Nederland. Voor het signaleringsrapport voerde het Julius Centrum een studie uit naar kleine ziekenhuizen in het buitenland. Op vrijdagmiddag 27 januari 2006 staan het signaleringsrapport en de studie centraal op het Symposium dat het Julius Centrum en het Bouwcollege samen organiseren. Bouwcollege voorzitter Rob Scheerder opent de middag met een toelichting op het rapport en de beleidsconsequenties van de gesignaleerde ontwikkelingen. Daarna bespreekt auteur van de achtergrondstudie dr. Henk van der Steeg de ontwikkelingen in het buitenland. Vervolgens schetst RvB voorzitter Jan Schnerr de gang van zaken in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden. Daarna volgt een voordracht van Dik van Starkenburg, lid RvB van de Reinier de Graaf Groep over het eerste profielziekenhuis ofwel focus factory in Nederland: de nevenlocatie van de Reinier de Graaf Groep in Voorburg waar alleen planbare zorg wordt geboden. Het symposium wordt afgesloten met een plenaire discussie over de toekomst van basisziekenhuizen in Nederland. De middag staat onder leiding van ondergetekende.

Ben je bezig met de strategische positie van jouw (basis)ziekenhuis? Ben je betrokken bij het verdelen van ziekenhuisfuncties over hoofd- en nevenlocaties? Denk je na over de lange termijn van de spoedeisende zorg en de planbare zorg in jouw regio? Wil je schaalvergroting van je planbare zorg om daardoor goedkopere DBC’s te kunnen aanbieden? Wil je concentratie van ziekenhuisfuncties per locatie in jouw dichtbevolkte verzorgingsgebied? Wil je inspiratie opdoen uit het buitenland voor de invulling van je kleine ziekenhuis? Kortom, wil jij je basisziekenhuis of nevenlocaties ook in de toekomst open houden? Dan ben je de ideale deelnemer van dit symposium. Surf dan naar internetsite www.integratedcare.nl en download het inschrijfformulier. [tag:toekomst][tag:ziekenhuis]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen